Насловна  |  Шта радимо  |  Акције  |  Учесници акције УНС-а и #Kabineta: Помажемо људима које су поплаве оставиле без домова
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Акције

Аутор: К. К. Извор: УНС, фото: УНС

Учесници акције УНС-а и #Kabineta: Помажемо људима које су поплаве оставиле без домова

У акцији #HumanostNaDelu коју организују Удружење новинара Србије (УНС) и организација #Kabinet данас и јуче прикупљено је више од 10 тона помоћи. Помоћ угроженима већ је отпремљена у Лазаревац, Смедеревску Паланку, Ваљево, Стари ДИФ, Нови ДиФ, Општину Вождовац, Шупљу стену, Крупањ, Халу спортова, Општину Нови Београд, Клинички центар, Хотел Славију.

„У четвртак, након што смо на друштвеној мрежи Твитер приметили да су се корисници здушно и малтене јединствено укључили у покушаје решавања проблема насталих након поплава, одлучили смо да покренемо акцију „Хуманост на делу“. Првобитни план је био да анимирамо људе са Твитера и Фејсбука да својим доприносима помогну људима које су поплаве оставиле без домова и слично, али се већ првог дана акције и велики број компанија одазвао нашем позиву за пружање помоћи“, рекао је Лука Матић, уз ког активно раде и Мирјана Владисављевић и Милена Милојевић из организације #Кабинет, и додао да зна да „Црвени крст и сличне институције одлично раде свој посао, али да не могу да постигну све. Зато смо се фокусирали на извештаје са терена, што са друштвених мрежа, што од наших пријатеља, па смо захваљујући њима успели да реагујемо на вапаје за потрепштинама у местима попут Смедеревске Паланке, Ваљева, Крупња, као и на местима широм Београда.“

Из #Кабинета кажу да су „посебно поносни што смо дивним волонтерима у Хали спортова на Новом Београду и онима који су постављали насип испод Газеле успели да пошаљемо храну и воду у рекордном року. Пуно се захваљујемо свим нашим пријатељима, они то сада заиста јесу, са друштвених мрежа који су подржали акцију организације #Kabinet и Удружења новинара Србије.“

У Ресавској 28 је већ два дана, заједно са двадесетак твитераша, и Британац Oliver Day који је за акцију чуо путем Твитера.

„Колега из фирме је на Твитеру видео да се организује акција и ја сам решио да дођем. Ту сам већ два дана и помажем колико могу. У оваквим ситуацијама је важно да сви помогнемо јер смо пре свега људи. Ови млади људи који већ два дана прикупљају помоћ раде одличан посао,“ рекао је Оливер који је у Србију дошао пре две године и решио да ту остане да живи.

У акцији је до сада учествовало више од 120 појединаца и фирми међу којима су Златиборац, Атлантик група, Мона, Нектар и Марбо.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси