Насловна  |  Шта радимо  |  Акције  |  Прикупимо књиге за спомен-библиотеку „Димитрије Фрушић“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Акције

Прикупимо књиге за спомен-библиотеку „Димитрије Фрушић“

Удружење новинара Србије и Завичајни клуб новинара „Димитрије Фрушић“ из Сремске Митровице позивају колеге и грађане да помогну у акцији прикупљања књига за спомен-библиотеку „Димитрије Фрушић“ у родном Дивошу.

Библиотека и читаоница, посвећене Димитрију Фрушићу, једном од покретача „Новина сербских“, биће отворене 20. децембра у Дивошу код Сремске Митровице, поводом 200 година од покретања „Новина сербских“.

У акцију прикпљања књига за библиотеку укључене су и „Сремске новине“, ревија „Село“.

Покровитељ акције је градоначелник Сремске Митровице Бранислав Недимовић, који је обећао да ће град библиотеку опремити намештајем.

Колегинице и колеге књиге могу послати или донети лично на адресе:  Удружење новинара Србије, Ресавска 28/I, 11000 Београд и Завичајни клуб новинара „Димитрије Фрушић“, Краља Петра I, број 5, 22000 Сремска Митровица.

За више информација можете се обратити Кристини Ковач на телефон 011/ 32-36-337.

Димитрије Фрушић и Димитрије Давидовић били су покретачи и уредници “Новина сербских” у Бечу, 1813. године. Фрушић је у уређивању новина сарађивао до 1816. године. Након тога напушта Беч и до краја живота живи и ради као лекар у Трсту.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси