Насловна  |  Шта радимо  |  Акције  |  Гардероба и слаткиши однети деци из Свратишта
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Акције

Гардероба и слаткиши однети деци из Свратишта

Представници Удружења новинара Србије (УНС) и компаније „Atlantic group“ однели су данас у Свратиште за децу која живе и раде на улици гардеробу, средства за хигијену, као и слаткише које је Свратишту донирао „Соко Штарк“.

Дечија одећа и средства за хигијену прикупљани су у УНС-у од 4. фебруара. 


Петру Јеремићу, Луки Матићу и Кристини Ковач из УНС-а, као и представници „Atlantic group-е“ Теи Трифуновић речено је да у евиденцији Свратишта има више од 600 деце, а да месечно њих око 140 редовно долази. Дневно кроз београдско Свратиште прође и до шездесеторо деце.

„Деца у Свратиште обично дођу пре подне, где се спремају за школу. Са њима раде четири специјална педагога, медицинска сестра, социјални радник и правник. Помажемо им да се укључе у наставу, организујемо им креативне радионице и стојимо им на располагању за све проблеме које имају“, рекла је Снежана Џекулић, координаторка Центра за интеграцију младих.

У Свратиште у Крфској долазе деца узраста од 5 до 19 година и на располагању су им две спаваће собе са по два кревета, просторија за радионице, дневни боравак, једно купатило и кухиња.

„Битно је напоменути да деца не спавају у Свратишту, осим у изузетним случајевима. Свратиште је отворено 24 сата и током ноћи у просторијама Свратишта дежурају два васпитача“, напоменула је Џекулићева.

Џекулићева је скренула пажњу да финансирање Свратишта за 2013. годину и даље није регулисано, иако из Центра за интеграцију младих на одрживо решење тог проблема чекају већ неколико година.

Половину прихода Свратиште обезбеђује од донација.

УНС се захваљује свима који су се одазвали акцији, пре свега компанији „Соко Штарк“ и солидарним колегама.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси