Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS traži da Poreska uprava javnosti objasni razloge blokade računa AMG
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

07. 07. 2017.

UNS traži da Poreska uprava javnosti objasni razloge blokade računa AMG

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od Poreske uprave Srbije da detaljno informiše javnost o predmetu koji vodi protiv izdavača lista Kurir, Adria Media Grupe, i razlozima zbog kojih je blokirala račune ove medijske kompanije. UNS raspolaže samo javno dostupnim podatkom sa sajta Narodne banke Srbije gde piše da je Adria Media Grupa d.o.o. Beograd „dužnik koji ne može da raspolaže sredstvima na računima kod banaka“ i da od 7. jula ove godine važi zabrana prenosa.

U rešenju Poreske uprave čiji je deo objavljen na sajtu Kurira, navodi se da je određena privremena mera obezbeđenja naplate poreza „pošto postoji opasnost da poreski obveznik osujeti, onemogući i učini neefikasnom njegovu naplatu".

UNS podseća da postoje problemi velikih poreskih dugovanja i u drugim medijskim kompanijama i da list Kurir i njegov izdavač Adria Media Grupa nisu jedini poreski dužnici. Tim pre UNS traži da se Poreska uprava hitno obrati javnosti i objasni svoje postupke u odnosu na ovu medijsku kompaniju.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

10.07.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 16:42

SRAMNO OD VRHA UNS-A

Stvarno ste postali Gruhonjićevi i Lekićevi....Pa do juče ste se grozili (ne javno) tog tabloida,danas nešto dovodite u sumnju. Ni Zoran Živković vam nije ravan. Od sedemdesetih godina prošlog veka sam član UNS-a. Mnogo sam razočaran od momenta kada je LČjilja Smajlović predala vlast svom pulenu i on sada drma UNS-om po političkom nahodjenju.Sramno, umesto da se borite za čistrotu novinarstva i novinara vi ne reagujete na prljavštinu koja izvire iz svake reči napisanog i objavljenog tekxyta ,ne zalaže ste se da se poštuju zakoni o plačćanju poreza i to čak dovodite u sumnju.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi