Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vučić: SNS će povući predizborni spot s detetom ako nadležni tako odluče
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 05. 2020.

Autor: Beta, N1 Izvor: N1

Vučić: SNS će povući predizborni spot s detetom ako nadležni tako odluče

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srpska napredna stranka (SNS), čiji je on predsednik, povući predizborni spot sa maloletnim detetom ukoliko državni organi tako odluče.

Stranka slobode i pravde (SSP) zahtevala je od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da u roku od 24 časa zakaže vanrednu sednicu na kojoj će zabraniti emitovanje najnovijeg predizbornog spota Srpske napredne stranke.

Vučić je kazao da bi mu odluka nadležnih organa da povuče spot bila čudna, "jer bi se to prvi put dogodilo u svetu, a svakako u Srbiji".

"A što da se zabrani? Zloupotreba deteta? (...) Oni su imali decu u skoro svim spotovima, ja ću danas da vam izlistam 50 njihovih spotova. Ovde je važno da imate saglasnost roditelja, a mi imamo saglasnost", rekao je Vučić tokom obilaska gradilišta brze pruge Beograd-Budimpešta u Staroj Pazovi.

Na pitanje da li je obilazak tog gradilišta primer funkcionerske kampanje, Vučić je odgovorio da nije govorio ni o jednoj političkoj stranci i da "nikada ne govori mimo onoga što uvek govori".

"Ako vam je lakše da sebi objasnite da su oni koje medijski podržavate neuspešni zbog toga što ja vodim neku funkcionersku kampanju - ja vam čestitam na tome. Sigurno je u tome najveći problem. Ne u mom radu, marljivosti i rezultatima, već u funkcionerskoj kampanji, a ne u njihovoj nesposobnosti i neradu već zato što su uvek oštećeni", kazao je Vučić obraćajući se novinaru.

Naglasio je da je smanjio broj događaja te da ih je dvostruko manje u toku predizborne kampanje.

Televizija N1 uputiće tokom dana zvaničan zahtev Regulatornom telu za elektronske medije da da jasno tumačenje pravilnika zato što se u njemu, između ostalog, navodi: "Zabranjeno je koristiti učešće maloletnika u programu u političke svrhe ili na drugi način zloupotrebljavati to učešće".

I pokret "Jedan od pet miliona" zahtevao je danas od nadležnih organa da zabrane emitovanje predizbornog spota SNS zbog, kako su ocenili, zloupotrebe deteta zarad političke promocije.

"Kada je (predsednik SNS) Aleksandar Vučić za naziv svoje izborne liste pokupio slogan sa plakata Adolfa Hitlera - 'Za našu decu', nismo ni slutili da će da ode čak i korak dalje u svojoj imitaciji nacističke propagandne prakse - da decu direktno zloupotrebi kao promotere svoje politike", naveo je taj pokret u saopštenju.

Jedan od pet miliona je ocenio da je takva "brutalna zloupotreba" dece u političke svrha svojstvena samo "diktatorskim režimima" i da je "nezapamćena u novijoj istoriji".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi