Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinar CNN-a priveden tokom javljanja uživo s protesta, ubrzo pušten
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 05. 2020.

Izvor: N1

Novinar CNN-a priveden tokom javljanja uživo s protesta, ubrzo pušten

Novinar CNN-a Omar Himenez i njegova ekipa privedeni su tokom javljanja uživo na mestu protesta u Mineapolisu, nakon što se jasno identifikovao kao novinar policajcima. Pušteni su nakon nekoliko minuta od privođenja.

Himenezovoj ekipi, uključujući producenta i snimatelja, takođe su stavljene u lisice.

Kamera CNN-a je nastavila je da snima kako ekipa radi u lisicama, a policija naizgled nije bila svesna da je kamera još uključena.

Predsednik CNN Džef Zaker razgovarao je s guvernerom Minesote, Timom Valcom, nakon ovog hapšenja, koji je naveo da se duboko izvinjava i da radi na tome da tim CNN bude pušten. Za hapšenje je rekao da je "neprihvatljivo", dodajući da je jasno da je ekipa imala pravo da bude tu, i ističući da želi da mediji u Minesoti izveštavaju o protestima.

Protesti zbog smrti Afroamerikanca tokom hapšenja u Mineapolisu proširili su se na veliki broj američkih gradova, a okupljeni ljudi traže da se nešto preduzme protiv policijske brutalnosti u SAD.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi