Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Aleksandru Avramoviću nagrada za dostojanstvo novinarske profesije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 05. 2020.

Izvor: RTS

Aleksandru Avramoviću nagrada za dostojanstvo novinarske profesije

Klub novinara Pomoravlja ovogodišnju nagradu za doprinos razvoju novinarstva i dostojanstvo novinarske profesije dodelio je Aleksandru Avramoviću, politikologu, novinaru i producentu koji je najveći deo radnog veka proveo u Radio televiziji Beograd i Radio televiziji Srbije.

Nagrada koja se ranijih godina uručivala na Svetski dan slobode medija, ove godine nešto kasnije zbog epidemije koronavirusa, sastoji se od unikatne povelje i novačnog iznosa.

U odluci žirija stoji da se "Aleksandar Avramović celog života borio za dostojanstvo novinarstva u Srbiji."

Aleksandar Avramović novinarsku karijeru započeo je u Radijsko-novinskoj ustanovi "Novi put" u nekadašnjem Svetozarevu. Bio je stalni dopsinik Televizije Beograd, a potom i odgovorni urednik Radio Svetozareva. Tokom svoje bogate novinarske karijere bio je i na značajnim funkcijama u Radio televiziji Beograd i Radio televiziji Srbije.

Još uvek je aktivan na polju kulture,umetnosti i novinarstva.

Avramović je primajući nagradu poručio da Srbija ima mnogo časnih sjajnih novinara u svim žanrovima, a pogotovo na polju kulture i umetnosti gde, kako  kaže, sigurno prednjačimo i na prostorima bivše Jugoslavije što pokazuju i zvanična priznanja, ali i šire.

"Dakle dostojanstvo je čovek, od dostojanstva se može pobeći ili skliznuti samo u nedostojanstvo. Pokušajmo, učinimo sve svako koliko može u onome što radi da dostojanstvo ostane dostojanstvo. Novinarstva bez dostojanstva autora i onima o kojima se piše nema, to je jedino što može da nas održi", rakao je Avramović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi