Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Potpisan Sporazum o uspostavljanju Platforme za evidenciju pritisaka na novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 05. 2020.

Autor: Beta Izvor: N1

Potpisan Sporazum o uspostavljanju Platforme za evidenciju pritisaka na novinare

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je sa predstavnicima medijskih udruženja, asocijacija i sindikata potpisao Sporazum o uspostavljanju "Platforme za evidenciju slučajeva ugrožavanja bezbednosti i pritisaka na novinare i ostale medijske aktere".

Pašalić je kazao novinarima u prostorijama zaštitnika građana da su taj Sporazum potpisali sedam asocijacija i udruženja novinara i sva tri novinarska sindikata.

"Ovo je jedan od najznačajnijih datuma u kratkoj istoriji institucije zaštitnika građana, svakako najvažniji Sporazum", ocenio je Pašalić.

Ombudsman je naveo da će tim Sporazumom krenuti zaštita prava novinara, navodeći da ne misli samo na bezbednost već na "sva prava koje novinari imaju".

Jedan od potpisnika tog Sporazuma i predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić ocenio je platformu kao dobru jer je "okupila sva relevantna udruženja i asocijacije i time smo svi na jednom mestu".

"Drago nam je da iza ovoga stoji institucija zaštitnika građana. To nam daje nadu da će platforma zaživeti i da će doprineti većoj bezbednosti novinara", naveo je on.

On je dodao da se nada da će uz pomoć ombudsmana doprineti da se svi medijski radnici osećaju bezbedno i da slobodno rade svoj posao.

Predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović pozvao je sve novinare da udruženjima i sindikatima prijavljuju sve vrste povrede radnih prava.

"Očekujemo da ova platforma potpuno zaživi i da osim fizičkih pretnji i napada na novinare beleži i pritiske", kazao je Radomirović.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

25.05.

2020.

Pera [neregistrovani] u 20:29

.

Neverovatno licemerje!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi