Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uz jubilej RTV: Dodeljene nagrade najboljima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 11. 2011.

Izvor: www.rtv.rs

Uz jubilej RTV: Dodeljene nagrade najboljima

Laureat ovogodišnje ugledne nagrade Radio-televizije Vojvodine "Slavuj Hadžić", koja se dodeljuje za celokupno autorsko delo u oblasti televizijskog stvaralaštva, je autor Karolj Kovač. Nagrada je Kovaču danas uručena na svečanosti obeležavanja jubileja Radio-televizije Vojvodine u holu Studija M.

Foto: RTV
RTV je ustanovila ovu godišnju nagradu u znak poštovanja izvanrednog autorskog opusa svog dugogodišnjeg snimatelja i reditelja Slavuja Hadžića (1934 - 2007) i za podršku kreativnim naporima televizijskih stvaralaca u Vojvodini.

Danas su dodeljene i godišnje nagrade najboljim stvaraocima i radnicima RTV-a kao znak priznanja u stvaranju radijskog i televizijskog programa.

Dobitnici nagrade iz Radio Novog Sada su: Radoslav Šeguljev, urednik u Programu na srpskom jeziku; Edita Lajkner, urednik u programu na mađarskom jeziku; Ana Nikolina Ursulesku, urednik u programu na rumunskom jeziku; Anđelko Maletić, urednik u Muzičkom programu Radio Novog Sada; Arpad Osnovič, za uspešno organizovanje 13. Taktonsa; Aleksandar Marković i Zlatoje Čolović, ton majstori.

Dobitnici nagrade iz Televizije Novi Sad su: Agneš Vojvodić, urednik u Informativnom programu na mađarskom jeziku; Radovan Ojkić, tehničar u Poslovnoj jedinici veza; Mile Taušan, reditelj u Informativnom programu na srpskom jeziku; Mirko Kanjuh, urednik Informativnog programa na rusinskom jeziku; Vladica Kerstnik, rukovodilac odeljenja Statistike; Nevena Kljajić, pomoćnik reditelja Dokumentarnog programa; Manuel Srbin, reditelj; Nikola Tubić, rukovodilac Informaciono-tehnološke službe; Robert Kliban, realizator elektronsko-grafičke obrade.

Danas je promovisan i novi vizuelni identitet RUV RTV, kao i novi slogan koji glasi "U pokretu".

Dan RTV-a obeležava se u znak sećanja na 29. novembar 1949. godine, kada je Radio Novi Sad počeo zvanično emitovanje programa iz zgrade tadašnjeg hotela "Lojd" u Ulici Žarka Zrenjanina.

Slike iz radionice Jutarnjeg programa

Mnoštvo informacija neophodnih za uspešan početak radnog dana, od servisnih do političkih vesti, nove ideje, zanimljive teme, gostovanja stručnjaka iz različitih oblasti… sve što čini Jutarnji program Televizije Novi Sad, priča je uz jubilej Radio-televizije Vojvodine koja danas obeležava 62 godine rada.

A kako nastaje Jutarnji program, emisija koja se emituje pet dana u nedelji, dva i po sata dnevno – iz iskustva dežurnog reportera.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi