Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pokrajinska vlada izdvojila 16 miliona dinara za digitalnu pripremu za malu maturu na jezicima nacionalnih manjina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 04. 2020.

Izvor: 021.rs

Pokrajinska vlada izdvojila 16 miliona dinara za digitalnu pripremu za malu maturu na jezicima nacionalnih manjina

U okviru nastave na daljinu koja se sprovodi na teritoriji Republike Srbije usled pandemije virusa KOVID-19, a u cilju što efikasnijeg uključivanja u savremene oblike učenja i želji da pomogne malim maturantima da obnove gradivo od petog do osmog razreda, na sajtu rtv.rs, u odeljku "Digitalne pripreme za malu maturu", učenici svakog radnog dana mogu da pogledaju izbor od tri do ukupno dve stotine zadataka, u sklopu emisije "Ja biram".

Video prilozi obuhvataju zadatke iz sedam predmeta gradiva za polaganje male mature i emituju se počev od prvog aprila.

”Na sajtu RTV Vojvodine od danas su dostupni i titlovani prilozi na jezicima nacionalnih manjina, koji su namenjeni osmacima kako bi obnovili gradivo iz ključnih predmeta, a snimani su u okviru emisije ”Ja biram”. Pokrajinska vlada za ovaj projekat izdvojila je 16 miliona dinara. Veoma je važno da i učenici koji nastavu prate na jezicima nacionalnih manjina imaju mogućnost da istu prate na svom maternjem jeziku i da ne zaostaju u školskom gradivu,”  izjavio je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš.

Predavači su nastavnici osnovnih i srednjih škola, kao i fakulteta, a svaki zadatak je, uz objašnjenje predavača, praćen animiranom ilustracijom koja učenicima pomaže da se podsete činjenica i već usvojenih znanja.

Radio-televizija Vojvodine prošle nedelje otpočela je emitovanje školskih časova za osmake sa platforme "Moja škola", Radio-televizije Srbije. Predavanja su takođe titlovana na jezike nacionalnih manjina.

Zadaci se mogu pratiti na http://rtv.rs/matura i na Jutjubu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi