Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  IPI i RSF podsećaju da smrt Dade Vujasinović nije rešena ni posle 26 godina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 04. 2020.

Izvor: Beta

IPI i RSF podsećaju da smrt Dade Vujasinović nije rešena ni posle 26 godina

Međunarodne novinarske organizacije podsetile su da se danas navršava 26 godina od smrti novinarke Radislave Dade Vujasinović i zatražile od vlasti da istraže njenu smrt koja je i dalje nerešena.

"Danas se navršava 26 godina od smrti novinarke Dade Vujasinović ́ koja je istraživala povezanost političara tokom rata i organizovanog kriminala. RSF poziva vlasti da temeljno istraže njenu smrt koja je i dalje nerešena. Nema nekažnjivosti za zločine nad novinarima!", poručila je organizacija Reporteri bez granica u poruci na Tviteru.

Međunarodni institut za štampu (IPI) je takođe na Tviteru naveo da se seća novinarke Dade Vujasinović koja je na današnji dan pre 26 godina pronađena mrtva u svom stanu.

"Nakon godina izveštavanja sa linija fronta balkanskih ratova, vratila se u Beograd da pokriva korupciju političara i organizovanog kriminala. Njena smrt je i dalje nerešena", podseća IPI.

Novinarka "Duge" Radislava Dada Vujasinović pronađena je na današnji dan pre 26 godina mrtva u svom stanu na Novom Beogradu, a da je smrt nastupila pod nerazjašnjenim okolnostima potvrdili su nalazi domaćih forenzičara i forenzičara Instituta iz Haga.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi