Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vučić: Uredba o informisanju bila greška, kao i držanje novinarke u pritvoru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 04. 2020.

Autor: FoNet Izvor: N1

Vučić: Uredba o informisanju bila greška, kao i držanje novinarke u pritvoru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je bila greška Vlade Srbije usvajanje uredbe o informisanju tokom pandemije koronavirusa, zbog čega je tražio od premijerke Ane Brnabić da je ukine.

Svaka laž koju su prosuli, a bilo ih bezbroj, nisu rekli istinu, lagali su i obmanjivali javnost u teškom trenutku, rekao je Vučić i ocenio kako nije dobro što su novinarku jednog portala držali u pritvoru sedam sati nakon teksta o stanju u KC Vojvodina.

Zamolio sam premijerku da ukine tu uredbu Vlade Srbije, rekao je Vučić i naglasio da smatra da je to bila greška i da se premijerka Ana Brnabić i on o tome nisu konsultovali.

"Bio sam protiv toga i zamolio sam je da je ukinu. Rekao sam da je to glupo, oni koji ne žele dobro našoj zemlji samo su to čekali", rekao je Vučić u emisiji "upitnik" na RTS-u.

Predsednik Vučić izjavio je i da ne misli da smo daleko ili blizu donošenja odluke o zabrani kretanja u trajanju od 24 sata i da se to procenjuje na dnevnom nivou. Najavio je da će ubuduće najverovatnije vikendom policijski čas biti od petka do ponedeljka.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi