Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Provladini mediji presudili da je vest o KCV lažna, N1 uskraćena za pitanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 04. 2020.

Autor: Žaklina Tatalović Izvor: N1

Provladini mediji presudili da je vest o KCV lažna, N1 uskraćena za pitanje

Umesto da građani Srbije što više saznaju o situacijama u bolnicama, gde ima zaraženih lekara i kako funkcioniše zdravstveni sistem, koji je sve više opterećen, dominantnu temu na konferenciji za medije predsednika Aleksandra Vučića, održanu posle sednica kriznih štabova, nametnuli su provladini mediji.

Gordana Uzelac, TV Pink: To nije bila zamerka, to je bila lažna vest. Da li ćete odgovoriti na sve njihove lažne vesti?

Saša Milovanović, Srpski telegraf: Da li mi, ostali mediji, imamo prava da pišemo i objavljujemo po sistemu "rekla kazala" bilo kakve laži?

Dragan Vučićević, Informer: Danas je legalizovana lažna vest. Danas je apsolutno nekažnjena lažna vest.

Provladini mediji već su presudili da je laž vest o teškoj situaciji u Kliničkom centru Vojvodine, koju je objavio portal Nova.rs, samo na osnovu toga ko vest prenosi.

Novinarka portala Nova.rs Ana Lalić kaže da je to ne čudi i da se od njih to moglo očekivati.

"Meni je vrlo drago što se sinoć ispostavilo da Klinički centar Vojvodine barata bukvalno sajber opremom koliko sam videla, jer su kolege iz Rojtersa poslate od strane predsednika i premijerke da nas uvere u to da ja lažem. Ja ću ponoviti - tekst koji sam pisala, pisala sam danima, materijal sam prikupljala danima. Meni je drago što se juče situacija ođednom popravila. Žao mi je što ga nisam objavila ranije da uopšte nemamo tih nedelju-dve dana muke i probleme sa opremom, tako da mi nije žao što sam zbog toga prespavala u pritvoru. Ono što je čudno, što se ispostavilo i to je predsednik na neki način i rekao, da je KCV sve vreme imao tu opremu ali je bila u magacinu. I to ne znam ja kao novinar, što i ne treba da znam, šta ima u magacinu. Već to nije znao veliki broj zaposlenih. Drago mi je što je neko izneo tu opremu iz magacina i shvatio da je tim ljudima potrebno mnogo više od onoga što su imali do srede uveče, odnosno četvrtka", rekla je Ana Lalić za N1.

Osim o lažnim vestima, predsednik Srbije govorio je i o položaju žena, ali nije se osvrnuo na urednike pojedinih tabloida koji javno vređaju žene, na šta je reagovala i poverenica za ravnopravnost, već na novinara agencije Fonet kojem je pre nekoliko dana premijerka Ana Brnabić zamerila da viče. 

"Vi što ste naučili da vičete inače posebno na žene, samo budite pristojni. Ništa drugo. Jer ovde nećete biti nepristojni, jesmo se razumeli", poručio je predsednik novinaru.

Novinar Foneta Davor Lukač nakon ovoga je napustio konferenciju za medije, na kojoj televiziji N1 nije bilo dozoljeno da postavi pitanje, ali i konferenciju posle koje i dalje nije poznato kako će funkcionisati opšta bolnica u Ćupriji, ali ni mnoge druge širom Srbije u kojima su zaraženi medicinski radnici o kojima se retko govori.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi