Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinarka Ana Lalić puštena iz pritvora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 04. 2020.

Izvor: RTS

Novinarka Ana Lalić puštena iz pritvora

Novinarka Ana Lalić, koja je sinoć privedena u Novom Sadu i kojoj je po nalogu tužioca određena mera zadržavanja od 48 sati, puštena je, nezvanično saznaje RTS.

Anu Lalić sinoć je policija privela zbog članka o nedostatku zaštitne opreme za zdravstvene radnike u Kliničkom centru Vojvodine, na osnovu prijave rukovodstva te ustanove, koje tvrdi da je člankom "uznemirena javnost i narušen ugled" KCV-a, saopštio je ranije UNS koji je zatražio njeno puštanje na slobodu

UNS je saopštio da je KCV imao mogućnost da demantuje navode iz članka i da nije posao ni policije ni tužilaštva da ograničavaju izveštavanje medija i hapse novinare.

Ovo udruženje novinara podseća sve medije da javnost izveštavaju tačno i pravovremeno, bez straha od pritisaka i da se obrate udruženju za savete i pomoć, uključujući i pravnu podršku.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi