Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Reporteri bez granica: Vlasti u Srbiji u vreme koronavirusa treba da podržavaju novinare, a ne da ih maltretiraju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 03. 2020.

Autor: P. G. Izvor: Cenzolovka

Reporteri bez granica: Vlasti u Srbiji u vreme koronavirusa treba da podržavaju novinare, a ne da ih maltretiraju

Reporteri bez granica su izrazili uznemirenje izveštajima o hapšenju novinara i snimatelja lokalne televizije KTV iz Zrenjanina pod izgovorom da se nisu pridržavali sanitarnih uputstava, kako su naveli u reakciji objavljenoj na Tviteru.

Reporteri navode da objavljeni snimci pokazuju da se ekipa ove televizija pridržavala uputstava, noseći zaštitne maske i rukavice.

„U vreme koronavirusa, vlasti bi trebale da podržavaju rad novinara, a ne da ih maltretiraju.

Juče je vlasnica KTV iz Zrenjanina Danica Radić objavila da su novinar KTV-a, njen sin Danijel Radić, i kamerman Robert Bajtai, uhapšeni pod optužbom da se nisu dezinfikovali kada su ulazili u zgradu Gradske urave u Zrenjaninu da uzmu izjavu od zamenika gradonačelnika Saše Santovca.

Gradska uprava je, naime, raspisala javno nadmetanje za zakup poljoprivrednog zemljišta na gradskom stadionu, i pored toga što su javna okupljanja zabranjena, o čemu je Radić pravio prilog.

Vlasnica KTV-a kaže da je tada portparol gradonačelnika Aleksandra Kandić zvala obezbeđenje da televizijsku ekipu izbace iz Gradske uprave, da bi posle dva sata desetak policajaca opkolilo njihovu kuću. Kaže i da su ih ucenjival pretresom kuće i da su im nezakonito oduzeli i kameru.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi