Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ko je oklevetao Vjekoslava Radovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 02. 2020.

Autor: Višnja Aranđelović Izvor: Politika

U pomen Vjekoslavu Radoviću koji je preminuo 21. februara, tekst Višnje Aranđelović objavljen u Politici 2016. godine.

Ko je oklevetao Vjekoslava Radovića

Nekadašnji novinar Rojtersa objašnjava zašto mu je bilo potrebno dve decenije da dokaže da nije autor vesti o „vukovarskim bebama”

Karijera novinara Vjekoslava Radovića dve i po decenije je svođena na jednu jedinu vest. I to onu koju nikada nije napisao. Etiketu autora lažne informacije o 41 ubijenom srpskom detetu u Vukovaru su mu ubacili novinari i političari koji su hteli da dokažu tezu da su srpski žurnalisti javnost podstrekavali na ratne zločine.

Zašto su to učinili baš njemu?

– Zato što sam bio „bela vrana” među novinarima koji su izveštavali za strane medije. U vreme raspada Jugoslavije bio sam dopisnik „Rojtersa” i nisam prihvatao mišljenje zapadnih medija da su Srbi za sve krivi. Neko je procenio da će izmišljotina da sam napisao lažnu vest biti najbolji način da me diskredituje – kaže za „Politiku” Radović, koji je zbog Amerike kao dvadesetogodišnjak napustio Karlovac. Kad se skućio u Njujorku, na lokalnoj radio-stanici je zakupio vreme da sa talasa, na srpskom jeziku,  hvali zemlju iz koje je otišao.

Ceo tekst pročitajte na sajtu Politika.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi