Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RSF: Rasvetliti sumnje "Nedeljnika" u presretanje mejlova
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 02. 2020.

Autor: Tanjug, RTS Izvor: RTS

RSF: Rasvetliti sumnje "Nedeljnika" u presretanje mejlova

Reporteri bez granica (RSF) pozvali su vlasti u Srbiji da istraže navode o mogućem presretanju mejlova koje su razmenili Dragan Šutanovac i redakcija lista "Nedeljnik" i da objavi rezultat istrage

U saopštenju koje je potpisala glavna i odgovorna urednica RSF Polin Ades Mevel navodi se da je Nedeljnik "primio pisani tekst, a Kurir je radio intervju u kome se ne pominje deo na koji je Vulin reagovao", a tiče se, kako su objasnili, komentara Šutanovca o saradnji Srbije i Rusije.

RSF navodi da ovakvi slučajevi osvetljavaju nedostatak nezavisnosti kod srpskih medija i "njihov dosluh sa pojedinim političarima".

Redakcija Nedeljnika saopštila je da Šutanovčev tekst nikada nije objavljen u tom listu, niti bilo gde drugo, već je bio deo elektronske komunikacije sa uredništvom.

Nedeljnik je tada zatražio hitne odgovore kako su došli to tog tekst od ministra Vulina i uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane, a od nadležnih istražnih organa da ispitaju slučaj.  

Ministarstvo odbrane uputilo je potom izvinjenje listovima Kurir i Nedeljnik, jer je, kako su istakli, grubom greškom PR službe navedeno da je ministar Aleksandar Vulin reagovao na tekst u Nedeljniku, umesto u Kuriru

Udruženje novinara Srbije saopštilo je da saopštenje Ministarstva odbrane nije dovoljno i zatražilo da Tužilaštvo utvrdi da li je bilo presretanja komunikacije novinara Nedeljnika. 

Brnabićeva pozvala nadležne da ispitaju da li je bilo neregularnosti

Premijerka Ana Brnabić pozvala je nadležne službe da utvrde da li je bilo nekih neregulanosti u slučaju ministra odbrane Aleksandra Vulina i magazina Nedeljnik.

"Ne bih komentarisala odgovor ministra odbrane. On je dao neke informacije, Ministarstvo odbrane je dalo neke informacije, on je pozvao i ja pozivam sve nadležne službe da se bave time, da vide da li je nešto neregularno urađeno", rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi