Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Poverenik pozvao institucije na odgovornije ponašanje i zaštitu podataka o ličnosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 01. 2020.

Autor: Beta Izvor: Danas

Poverenik pozvao institucije na odgovornije ponašanje i zaštitu podataka o ličnosti

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović pozvao je danas organe vlasti i druge pravne subjekte, na odgovorniji odnos i postupanje u svemu u skladu sa obavezama iz Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Kako je saopšteno iz te institucije, Marinović je na skupu kojim je obeležen 28. januar, Dan zaštite podataka o ličnosti, ukazao na „nedovoljan“ odziv organa vlasti da obaveste poverenika o licu za zaštitu podataka o ličnosti i time ispune svoju zakonsku obavezu.

Govoreći o zakonu čija je primena počela avgusta prošle godine, poverenik je podsetio da je tražio odlaganje primene tog akta jer period prilagođavanja od devet meseci, kako je ocenio, nije bio dovoljan da organi vlasti budu u potpunosti spremni za adekvatnu primenu.

Skupu povodom Dana zaštite podataka o ličnosti prisustvovali su i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio, šef Misije Saveta Evrope u Beogradu Tobijas Flesenkemper, direktor Misije USAID u Srbiji Majk de la Rosa.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi