Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ministar kulture Vukosavljević: Usaglašen tekst Medijske strategije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 01. 2020.

Izvor: FoNet

Ministar kulture Vukosavljević: Usaglašen tekst Medijske strategije

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da je konačno usaglašen tekst Medijske strategije i da će posle njenog usvajanja, krenuti izrada seta medijskih zakona, koji treba da regulišu mnoge stvari koje se sada dešavaju u oblasti informisanja.

Verujem da će u narednom kratkom roku setom medijskih zakona moći da se regulišu ta delikatna pitanja, rekao je Vukosavljević na sednici Skupštine.

On je dodao da se govor mržnje, pretnje i klevete, kojih ima dosta u javnom prostoru u Srbiji, moraju sankcionisati primenom drugih zakona, krivičnog i prekršajnog, a da je potrebno i "nekim alatima" podizati svest o značaju medija i javne reči u društvu.

Živimo u vremenu u kome mediji mogu da utiču na svest građana, ukazao je on i dodao da je, pored Vlade i Ministarstva, na čitavom društvu da, poštujući slobodu medija, insistira na poštovanju zakona.

Donošenjem seta medijskih zakona biće stvoreni uslovi da se ove stvari bolje rešavaju. Ali, mediji su refleksija društva u svakom smislu, i pozitivnom i negativnom, ocenio je Vukosavljević, iskazujući nadu da će se doći do zadovoljavajućeg pomaka u narednom periodu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi