Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Poverenik: Krivična prijava zbog izjave Ninoslava Jovanovića u medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 01. 2020.

Autor: Beta Izvor: Danas

Poverenik: Krivična prijava zbog izjave Ninoslava Jovanovića u medijima

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti podneo je krivičnu prijavu protiv lica osumnjičenog da je neovlašćenim licima učinio dostupnim iskaz Ninoslava Jovanovića, osumnjičenog za otmicu maloletne M.K.

Poverenik navodi da je sproveo postupak nadzora u Višem javnom tužilaštvu u Nišu gde je bilo utvrđeno da je osumnjičeni bio saslušavan od strane službenih lica MUP-a i Višeg javnog tužilaštva Niš, i u prisustvu branioca po službenoj dužnosti.

„Poverenik je zaključio da postoje osnovi za sumnju da su podaci o ličnosti iz iskaza osumnjičenog učinjeni dostupnim neovlašćenim licima, što je za posledicu imalo objavljivanje istih podataka u medijima“, piše u saopštenju Poverenika.

Krivična prijava podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu zbog sumnje da je izvršeno krivično delo neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi