Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  KKR stekao 42,5 odsto udela u Aksel Špringeru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 01. 2020.

Autor: Tanjug Izvor: B92

KKR stekao 42,5 odsto udela u Aksel Špringeru

Investicioni fond KKR&Co stekao je 42,5 odsto udela u kompaniji Aksel Špringer.

Istovremeno je stekao i pravo vršenja zajedničke kontrole nad ovom kompanijom s nemačkom kompanijom Axel-Springer Gesellshaft fur Publizistik Gmbh (ASGP), navodi se u rešenju kojim je Komisija za zaštitu konkurencije (KZK) odobrila ovu poslovnu transakciju.

KKR, registrovan u SAD, tako je ostvario strateško partnerstvo, a kako je naveo u prijavi KZK, koncentracija predstavlja investicionu priliku koja je u skladu s njegovom strategijom ulaganja u atraktivne kompanije.

Cilj je, naveo je KKR, povećanje vrednosti poslovanja kompanija u koje se ulaže radi ostvarivanja profita od njihove eventualne prodaje, navodi se na sajtu Komisije za zaštitu konkurencije.

KZK je koncentraciju odobrila jer KKR Grupa nije prisutna u Srbiji na relevantnim tržištima, odnosno jer između učešnika u koncentraciji u Srbiji nema preklapanja na relevantnim tržištima.

KKR se u dokumentu navodi kao kompanija koja kontroliše više društava koja se globalno bave distribucijom medija, ali nijedno od tih društava nije aktivno na istim tržištima kao Aksel Springer u Srbiji.

Prema podacima za 2018. godinu "Aksel Špringer" na tržištu štampanja dnevnih novina za sopstvene potrebe i uslužno u Srbiji ima učešće između 70 i 80 procenata.

Ova kompanija izdavač je dnevnih novina "Blic" i "24 sata", nedeljnika NIN, Blic žena i Blic puls, prisutno je u prodaji prostora za oglašavanje na specijalizovanim sajtovima, kao i na tržištu prodaje prostora za oglašavanje onlajn.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi