Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Šebek o lažnoj naslovnici NIN-a: Teško zamisliti da iza toga ne stoji vlast (VIDEO)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 12. 2019.

Izvor: N1

Šebek o lažnoj naslovnici NIN-a: Teško zamisliti da iza toga ne stoji vlast (VIDEO)

Novinar Nenad Šebek, govoreći o plakatima koji su se u Novom Sadu pojavili, a koji predstavljaju montiranu naslovnicu nedeljnika NIN, na kojoj je naslov "Zvezdanu Jovanoviću svečano uručena NIN-ova nagrada", rekao je u Novom danu da je to ispod granice bilo kakvog ukusa. Šebek kaže da je "jako teško da iza ovoga ne stoji vlast", ali da ne može da tvrdi bez dokaza. "Teško je zamisliti, pogledajte ko je napadao NIN u proteklih 10 dana, i ne samo tad. Bez dokaza ne mogu da tvrdim da je ovo vlast, ali teško je zamisliti da nije", kaže on.

Govoreći o naslovnoj strani nedeljnika NIN, koja je već dva broja bela, Šebek kaže da to jeste neka vrsta štrajka ili protesta lista. U Novom Sadu su se pojavili plakati koji predstavljaju montiranu naslovnicu nedeljnika NIN, na kojoj je naslov "Zvezdanu Jovanoviću svečano uručena NIN-ova nagrada".

Šebek kaže da njega može samo da iznenadi da se ne dogodi ništa i da prođe jedna sedmica bez da neko novinarima preti.

"Nedostatak grama ukusa, ispod granice bilo kakvog ukusa, nemam komentar. Ovakve stvari me ostavljaju bez reči. Ko god da je to osmislio, sigurno neće uplašiti novinare NIN-a, niti bilo kog drugog novinara", kaže on.

Šebek kaže da je "jako teško da iza ovoga ne stoji vlast", ali da ne može da tvrdi bez dokaza.

"Teško je zamisliti, pogledajte ko je napadao NIN u proteklih 10 dana, i ne samo u proteklih 10 dana. Bez dokaza ne mogu da tvrdim da je ovo vlast, ali teško je zamisliti da nije", kaže on.

Govoreći o dijalogu o izbornim uslovima, kaže da bi "dijalog trebalo da bude nešto gde razmenjujemo reči i imamo kapacitet za slušanje onoga što druga strana kaže".

"Međutim, u ljudskoj prirodi je da čekamo da druga strana završi, da bismo mi mogli da kažemo šta želimo. Lično, od ovog dijaloga nisam očekivao ništa, tako da nisam razočaran. Nadam se da će i jedna i druga strana shvatiti da neka vrsta kompromisa mora da se nađe da bi zemlja krenula napred", kaže on.

Kako kaže, u interesu je vlasti i EU da se izbori održe.

"Što se opozicije tiče, jednom delu jeste interes da izađu na izbore. Tu se sukobljavaju razni interesi. Vlast, EU i neke opozicione, a posebno kvaziopozicione stranke imaju interes da se izbori održe i dijalog uspe", kaže on.

Ističe da "ne postoji medijska scena gde opozicione stranke mogu da predstave svoje programe i kritikuju vlast".

"Opozicija postoji da bi kritikovala vlast. Nemamo uslove za fer izbore, a da li je pametno bojkotovati, nisam pametan, nemam odgovor na to pitanje", kaže on.

Govoreći o slučaju prodaje Megatrenda, Šebek kaže da je "zavesti red u privatnom obrazovanju na Balkanu - čišćenje Augijevih štala".

"Privatni univerziteti širom Balkana su postali veoma ozbiljan biznis. U mnogim zemljama vlasnici tih univerziteta su kontroverzni biznismeni bez adekvatnih diploma, bez adekvatnih kvalifikacija, nije reč samo o Srbiji", kaže on.

Kako kaže, republički javni tužilac Zagorka Dolovac, "verovatno je zauzeta - sedi i glanca orden Legije časti, koji je dobila od Francuske".

"Za mene je nevidljiva. Nezamislivo mi je da sve afere prolaze, svi komentarišu sve afere, a ta žena nije našla za shodno da kaže ijednu reč o bilo kom od ovih slučajeva", kaže on.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi