Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  SNS ne stoji iza plakata koji podsećaju na naslovnicu NIN
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 12. 2019.

Izvor: Tanjug

SNS ne stoji iza plakata koji podsećaju na naslovnicu NIN

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, rekao je da Srpska napredna stranka ne stoji iza akcije lepljenja plakata u Novom Sadu, koji podsećaju na naslovnu stranu NIN-a i da ne zna ko je organizator te akcije, koju, kako kaže, treba razumeti kao dokaz da u Srbiji postoji slobodno izražavanje.

"To smo videli na naslovnim stranama NIN-a. Prema tome, ako je slobodno izražavanje, to znači da svako može da izrazi svoje mišljenje, da zalepi neki plakat , rekao je Mirović, odgovarajući na novinarska pitanja nakon događaja, koji su zajednički organizovali Pokrajinska Vlada i NALED, povodom tri godina sprovođenja Sporazuma o saradnji.

Mirović kaže da "ako želimo da gradimo društvo u kojem postoje kodeksi i kriterijumi, onda toga moraju svi da se pridržavaju".

"Kada je NIN priznao da je napravljena greška, jer je to rekao njihov izdavač, onda kažemo u redu. Kao što je lepljenje plakata sa bilo kakvom sadržinom koja nekoga vređa stvar koju treba kritikovati. Demokratija znači sloboda za sve", kaže Mirović i dodaje da ono što svakako uvek treba kriitikovati jeste kada neko nekome preti na najdirektniji način, kad se krše prava garantovana zakonom ", kaže Mirović.

Upitan da li smatra da su novinari ovakvim činom postali meta i da ih treba zaštiti, Mirović je odgovorio da, ako se osećaju ugroženima, novinari bi trebalo odmah da podnesu prijavu.

U širem centru Novog Sada, kao i na obodima grada, sinoć su osvanuli plakati, nalik na naslovnu stranicu nedeljnika NIN, a na kojoj je velika fotografija bivšeg komadanta JSO Zvezdana Jovanovića, kome je suđeno za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića uz naslov "Zvezdanu JOvanoviću svečano uručena NIN-ova nagrada" .

Gradski odbor Demokratske stranke u Novom Sadu saopštio je da je Omladina DS danas uklonila više stotinaovih plakata i izrazio sumnju da se je reč "o providnom triku," koji krije da je reč o pretnji novinarima koji su u prethodnih nekoliko izdanja NIN-a kako se tvrdi, otkrili brojne dokaze o preprodaji oružja u kojoj učestvuje vlast.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

06.12.

2019.

Član od 1984. [neregistrovani] u 23:01

Koještarije...

Glodur NIN-a M. Ćulibrk je - posle objavljivanja broja sa belom naslovnom stranom - pozvao čitaoce da je popunjavaju svojim viđenjem stvari.

I onda se neko, očigledno kreativan - u kontekstu onog snajpera upreneog u šefa države, zbog kojeg se, odlukom izdavača, naslovna strana NIN-a i zabelela - zaista maestralno i beskrajno duhovito (sa nijansom crnog humora, doduše) poigrao slikom najpoznatijeg srpskog snajperiste i najpoznatijom srpskom, sticajem okolnosti baš NIN-ovom nagradom.

I, šta je tu pretnja, bilo kome?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi