Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Jovanović: Odakle Simonoviću podaci iz prijave koju smo dostavili pravobraniocu? (VIDEO)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 11. 2019.

Izvor: N1

Jovanović: Odakle Simonoviću podaci iz prijave koju smo dostavili pravobraniocu? (VIDEO)

Novinar Žig portala Milan Jovanović kaže da se sve radi kako bi se odugovlačilo suđenje u slučaju paljenja njegove kuće. S druge strane, navodi da im je stigla 16. prijava od advokatskog tima Dragoljuba Simonovića, bivšeg predsednika opštine Grocka. Jovanović pita odakle Simonoviću podaci iz prijave koju su dostavili opštinskom pravobraniocu, izražavajući uverenje da mu ih je on preneo.

Prošlo je 11 meseci otkad je novinaru Milanu Jovanoviću iz Grocke zapaljena kuća. Za to se sudi nekadašnjem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, ali suđenje nije odmaklo dalje od početka. Jednom je izbegao suđenje, jednom se nisu pojavili advokati. Istovremeno Simonović je čak tužio novinare portala Žig Info Milana Jovanovića i Željka Matorčevića i to sve zbog tekstova o, kako navode, njegovim mahinacijama dok je bio na čelu opštine. Jovanović dodaje da je sada i 16. prijava stigla zbog pisanja tekstova.

Zanimljivo je da je advokatski tim počeo da šalje te prijave nakon paljenja moje kuće, do tada nikad nismo dobili nijednu prijavu, rekao je Jovanović u Danu uživo. Simonović zna da je sve to što smo pisali i radili tačno, kaže Jovanović, dodajući da je to pritisak na medije, i da im je cilj da ugase Žig info. Jovanović smatra da svaka od tih prijava mora da padne jer, kako tvrdi, nema osnova.

"E sada, pitamo se kako je Dragoljub Simonović došao do podataka koje smo mi dostavili opštinskom javnom pravobraniocu, Odeljenju za organizovani kriminal, tužilaštvu, ministarki pravde, gospodinu Vučiću... Ono što smo otkrili, ima oko 30 tačaka za koje smo posedovali sve materijalne dokaze. Nažalost, u ovom požaru neki materijalni dokazi su izgoreli, ali neki su i ostali... I mi smo se pitali, odakle Dragoljubu Simonoviću ti podaci iz prijave koju smo dostavili".

Jovanović kaže da imaju izveštaj Ministarstva pravde da je kompletan predmet prebačen sa Drugog osnovnog tužilaštva na Više  tužilaštvo, navodeći da imaju i obaveštenje tog tužilaštva da je postupak u toku i da Odeljenje za organizovani kriminal radi punim tempom, da tužilaštvo radi i da se vodi istraga.

Onda smo došli do saznanja, kaže Jovanović, da je bivši opštinski javni pravobranilac, "ono što smo mi njoj dostavili, i što je bila dužna da procesuira, da dostavi nadležnim institucijama, ona je to odnela Dragoljubu Simonoviću i dala mu na ruke. Ona je omogućila Dragoljubu Simonoviću da ukloni materijalne dokaze".

Na pitanje da li veruje u pravdu i da li veruje da će onaj ko je kriv za paljenje njegove kuće i odgovarati, kaže da ako ne bude bilo odgovornih - da bi to bio šamar srpskom pravosuđu.

"Svi okrivljeni, osim Simonovića, potpisali su svoju krivicu. I svi terete Dragoljuba Simonovića kao nalogodavca... On je pušten da se brani sa slobode, ja sad ne znam koliko će novac Dragoljuba Simonovića uticati na svedoke da slučajno ne promene izjave i koliko će sud u sve to poverovati. A oni su svi dali izjave ispred svojih advokata, ispred zamenika javnog tužioca, potpisali su izjave priznanja, a sudu je ostalo samo da sasluša i da donese presudu", kaže Jovanović.

Kaže da je problem što se radi sve kako bi postupak što duže trajao.

"Prvo put nije došao Simonović, drugoi Marinković, treći Npovaković, četvrti put nisu došli advokati i to ide u nedogled. Sada mamo suđenje 12.12. tačno godinu dana od paljenja moje kuće".

Jovanović navodi da ima policijsku zaštitu bez koje se nikuda ne kreće, dodajući da trenutno ne prima pretnje, ali da ih, kako ističe, očekuje jer je Simonoviću jak duševni bol nanet. "Pa verovatno čovek pati jer nije uspo da me zapali sa sve kućom".

Jovanović kaže da ne zna kako N1 izdržava svoje pritiske. "Ja mislim da će ispred N1 da dodaju DN1, državni neprijatelj broj 1. Oni se tako ponašaju, jer vi niste pod njihovom kontrolu, i budite ponosni što niste... Vaš Dnevnik u 19 nema ko ne gleda", rekao je Jovanović i dodao je da čuje komentare građana. Ocenio je da će i N1 i svi nezavisni mediji da trpe sve više i više pritiske kako se izbori približavaju.

Jovanović kaže da se i dalje bavi istraživanjem, navodeći da ima dokumenta da je jedan od članova porodice Simonović upisan na fakultet 2015, a diploma izdata 22.6.2016. "On je sada funkcioneru u EPS-u u Grockoj... Svi su nekakvi industrijski menadžeri, čak i supruga Dragoljuba Simonovića, i ona je postala industrijski menadžer... I postala je savetnik Dragoljubu Simonoviću dok je bio na funkciji u Grockoj", tvrdi gost N1.

Jovanović je pokazao dokument za koji tvrdi da je odluka opštine Grocke o tome koliko će se izdvajati "za autobuse koji razvoze penzionere da bi aplaudirali Vučiću po mitinzima", a da je za ovu godinu takav dokument, tvrdi, Simonović potpisao dok je bio u pritvoru. Pričao je, govoreći o saznanjima do kojih je došao, i o putu u Italiju, na koji je Simonović poveo članove svoje porodice.

"Imamo nekoliko kilograma tog materijala, samo čekamo da nas tužilaštvo pozove da im sve dostavimo", zaključio je.

Detaljnije u videu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi