Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Oko magazin: Dnevnik uvreda 2019. (VIDEO)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 10. 2019.

Izvor: RTS

Srpska političko-medijska korida

Oko magazin: Dnevnik uvreda 2019. (VIDEO)

Kanta sa farbom boje pinka ispred RTS-a, Luksemburg i fantomi, bik Jablan i Petar Kočić - to su neke od slika medija u Srbiji u poslednjih nekoliko dana. Tim slikama treba dodati uvrede na račun novinarke RTS-a Olivere Jovićević.

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović na Tviteru je izvređao autorku Upitnika, insinuirajući da se bavi prostitucijom. Njegov potez osudili su Politički savet njegove stranke, kao i novinarska udruženja.

Sve ovo dešava se poslednjiih dana na srpskoj političkoj-medijskoj sceni koja liči na koridu. Srpski političari želeli bi da novinari budu publika koja navija za jednu stranu, za nekog političara. A novinari često nemaju ništa protiv. Najpoznatija ovdašnja korida je ona na Manjači u rodnom kraju Petra Kočića. Korida je metafora, a odabrali smo zbog političara, jer je Marinika Tepić u emisiji Upitnik pomenula da je bik Jablan dobio više prostora u Oko magazinu nego opozicija.

Ta emisija koja je trebalo da bude emisija o dijalogu, pretvodila se u koridu.

Kako je biti novinar u toj koridi, u Srbiji 2019. godine? Šta novinari očekuju od političara, šta političati očekuju od novinara, da li novinari novinarima pomažu da rade svoj posao ili je novinar novinaru postao vuk?

U emisiji Oko o tome govore: Olivera Jovićević, autorka emisije Upitnik, Nenad Lj Stefanović glavni urednik Informativnog programa RTS-a, članica Političkog saveta Pokreta slobodnih građana Srbijanka Turajlić, Željko Bodrožić, predsednik NUNS-a i novinarka NIN-a i predsednica Izvršnog odbora UNS-a Dragana Pejović. 

Autor emisije: Stevan Kostić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi