Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Reagovanje RTS-a na uvrede Sergeja Trifunovića izrečene na Tviteru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 10. 2019.

Izvor: RTS

Reagovanje RTS-a na uvrede Sergeja Trifunovića izrečene na Tviteru

Svojim poslednjim oglašavanjem na društvenim mrežama, glumac-političar i lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović dao je izrazima "prostakluk" i "odvratnost" potpuno novi smisao, saopštava RTS.

Tvrdnjom da emisija RTS-a "Upitnik" postoji da "voditeljka ne bi radila na poziv", insinuirajući na prostituciju, Trifunović je, zajedno sa onima koji su ga na Tviteru podržali, otišao čak ispod nivoa primitivizma.

Od onih kojima je jedan tvit dovoljan da zasijaju svojim prostaklukom, a tvituju svaki dan, RTS ne traži nikakvo izvinjenje jer je tražiti tako nešto potpuno besmisleno.

Za 16 godina koliko postoji emisija "Upitnik" bilo je pokušaja da se ova emisija zabrani, bilo je uvreda i nezadovoljstva od strane mnogih političkih aktera, ali nikada se nije tako daleko zaplivalo u prostakluku kao što je to sada učinio Trifunović.

Zato, umesto poziva na izvinjenje, RTS moli sve učesnike ovakvih i sličnih emisija, ali i one koji bi da se bave dijalogom na javnoj sceni, da se pre svega verbalno "razoružaju".

Osude i najava tužbe

Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije osudili su uvrede koje je Sergej Trifunović izneo na račun urednice emisije "Upitnik".

Olivera Jovićević najavljuje tužbu protiv Trifunovića.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi