Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Bunford se izgovara kako bi izbegao škakljiv intervju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 09. 2019.

Izvor: www.slobodnasubotica.rs

Bunford se izgovara kako bi izbegao škakljiv intervju

Bunfordov odgovor u redakciji smo doživeli kao odgovor nedostojan savesne javne ličnosti koja odgovorno vodi gradski parlament, kaže Branko M. Žujović, urednik sajta Slobodna Subotica.

Iako je u imejlu više nego jasno navedeno da bi Slobodna Subotica želela da napravi i objavi intervju sa njim povodom stanja u Banatskoj i drugim poplavama pogođenim ulicama, u kojem bismo se dotakli i drugih tema važnih za grad, Tivadar Bunford, predsednik Skupštine grada, koji je prošle nedelje primio ugrožene meštane Banatske ulice i sa njima razgovarao, odgovorio nam je da se obratimo Sekretarijatu za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj Grada Subotica i nadležnim javnim preduzećima.

- Bunfordov odgovor u redakciji smo doživeli kao odgovor nedostojan javne ličnosti koja savesno vodi gradski parlament. Odgovornost mora da obuhvati sve građane, ne sme da doseže samo do granica ličnih, stranačkih i koalicionih interesa. - kaže Branko M. Žujović, urednik sajta Slobodna Subotica. - Poplave u gradu, koji umesto da sanira taj problem gradi akva-park, bile su samo povod za intervju u kojem bismo se svakako dotakli i snimka Dejana Mamužića, koji je Slobodna Subotica jedina objavila, na kojem se vidi kako fabrika na čijem je čelu Bunford ispušta plavu tečnost u subotičko zemljište. Dotakli bismo se i načina vođenja grada, odnosa na relaciji SVM - SNS i još dosta toga. Imajući u vidu Bunfordov odgovor, u redakciji s pravom smatramo da se on na neprimeren način izgovara, pokušavajući da izbegne škakljiv intervju. Pritom, Bunford je pokušao da nam odredi sagovornike što je u odnosu na relaciji političar - mediji nedopustivo ili je, u najmanju ruku, kategorija vremena koje je odavno za nama.

Žujović kaže da je Bunfordu poslata nova molba za intervju.

- Ponovili smo mu da su poplave samo povod za intervju i istakli da je, kao predsednik Skupštine grada, itekako upućen na komunalne probleme građana, kao i da je prošle nedelje upravo tim povodom primio stanovnike Banatske ulice. Na šta je upućen predsednik lokalnog parlamenta, ako nije upućen na probleme građana? Bunford sigurno nije upućen na komunalne probleme građana u Rejkjaviku ili San Marinu, iako bi, siguran sam u to, u ovom trenutku voleo da jeste. Naglasili smo i da želimo da mu postavimo pitanja u vezi snimka na kojem se jasno vidi kako fabrika na čijem je čelu ispušta plavu tečnost u subotičko zemljište. Želeli smo da proverimo da li je taj problem rešen, pošto odgovor iz "Masterplasta" nikada nismo dobili. Sada čekamo Bunfordov odgovor na naš drugi zahtev. Mislim da je veoma loše što koalicioni partneri Bogdana Labana u Subotici teže masakriranim standardima javnog ophođenja koje je uspostavila upravo Labanova politička ekipa. Narod kaže: "S kim si, taklav si". To je, sudeći po Bunfordovom odgovoru na naš prvi imejl, više nego tačno - kaže urednik Slobodne Subotice.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi