Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Plenković u raspravi sa N1 o napadu kod Knina: Vi ste aktivista, a ne novinar
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 08. 2019.

Izvor: N1

Plenković u raspravi sa N1 o napadu kod Knina: Vi ste aktivista, a ne novinar

Hrvatski premijer Andrej Plenković ponovo se oglasio o napadu na Srbe u kafiću kod Knina. Iako je juče tvrdio da je reč o izolovanom incidentu, danas kaže da je taj napad unapred smišljen.

"Želimo da se svi resursi hrvatske policije angažuju da se otkriju ovi napadači. To je bio jedan čin s predumišljajem, jer koliko sam ja sada prikupio informacija, juče do kraja ni mi u biti nismo imali sve informacije, naročito ih nisam imao pre sednice Vlade. Smatram da treba preduzeti sve da se ti počinioci otkriju, kazne i sankcionišu", poručio je Plenković novinarima prilikom posete Vrbovskom.

Na pitanje reportera N1 smatra li da je njegova jučerašnja reakcija, kada je rekao da je napad kod Knina izolovan incident, a ne posledica klime u društvu, bila mlaka, premijer je odgovorio: "Ja ću biti taj koji će određivati na koji način ćemo reagovati na određene stvari, to neće sigurno diktirati ni mediji, ni neki drugi partner."

N1: Dozvolite da Vam mediji kažu da niste dovoljno osudili, i da ste mlako reagovali.

Plenković: O, ne. To vi možete kao, pa ja bih rekao gotovo aktivista komentarisati, ne kao novinar. Ako želite to tako stavljati, onda je to vaš politički stav. Dakle, to je vrlo bitno. Ja Vam kao političar i predsednik Vlade vrlo jasno govorim da sam vrlo decidirano, vrlo odlučno i vrlo jasno osudio taj incident. Prema tome, to je sad stvar ukusa, da li ćete vi nešto kvalifikovati ovako ili onako.

N1: Mislim da je u opisu posla novinara da bude aktivista za ljudska prava na nivou medija, u interesu su nam ljudska prava.

Plenković: Ne, ne, ne. Dobro je da Vi kažete da ste aktivista, meni je to drago.

N1: Ne, ne, ne, dobro znate na šta mislim. Govorim o ljudskim pravima.

Plenković: Razumeo sam Vas. Aktivista. Shvatio sam sve.

Podsetimo, u napadu na goste kafića u selu Uzdolje kod Knina povređeno je pet osoba, od kojih je najteže povrede zadobio 17-godišnji mladić. Nešto kasnije desio se sličan napad u Đevrskama kod Knina, ali tu nije bilo povređenih.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi