Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Reporteri bez granica traže da vlast u Srbiji reaguje zbog štrajka Maje Pavlović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 08. 2019.

Autor: Zoran Strika Izvor: Cenzolovka

Reporteri bez granica traže da vlast u Srbiji reaguje zbog štrajka Maje Pavlović

Povodom štrajka direktorke novosadske televizije Kanal 9 oglasili su se i Reporteri bez granica.

Reporteri bez granica, međunarodna organizacija koja se bavi slobodom informisanja, reagovala je na svom Tviter nalogu, podsetiviši da Maja Pavlović, direktorka Kanala 9 iz Novog Sada, štrajkuje glađu i pozivajući vlasti u Srbiji da urade sve što mogu i pomognu kako bi se situacija popravila.

„Ništa ne može da opravda to što je novinarka prinuđena da ugrozi njen život kako bi osigurala preživljavanje lokalnog medija“, kaže se u tvitu Reportera bez granica.

Maja Pavlović već deveti dan štrajkuje glađu ispred Regulatornog tela za elektronske medije (REM) u Beogradu. Ona se treći put u poslednjih 15 meseci odlučila na najradikalniji oblik protesta. Prethodni put je pre tri meseca prestala sa štrajkom posle 23 dana zbog obećanja premijerke Ane Brnabić da će joj institucije države pomoći da se neki od njenih zahteva reše.

Pavlović štrajkuje zbog visokih naknada od strane države kada su lokalni mediji u pitanju, uvećanih nekoliko puta, te zbog dodeljivanja regionalne frekvencije kakvu nikad nije tražila, ali mora da je plaća. Ona je tužila Organizaciju proizvođača fonograma Srbije (OFPS), Sokoj, REM-a, ali neki procesi u ovom slučaju traju čitavih pet godina i još uvek nisu završeni.

Zbog toga je odlučila da podnese tužbu Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, izjavivši da će odluku ovog suda poštovati, ma kakva ona bila. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi