Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pompeo: Britanija će izručiti Asanža Americi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 07. 2019.

Autor: FoNet Izvor: Danas

Pompeo: Britanija će izručiti Asanža Americi

Velika Britanija će Sjedinjenim Državama izručiti osnivača Vikiliksa Džulijena Asanža kako bi mu se sudilo za špijunažu, objavio je u danas ekvadorski dnevni list El Universo prenoseći izjavu američkog državnog sekretara Majka Pompea.

„Već smo uputili zahtev i on će biti izručen Sjedinjenim Državama, gde će mu se suditi“, rekao je Pompeo, ali nije želeo detaljnije da komentariše tu najavu „Moja vlada misli da je važno da tog čoveka, koji je izložio svet opasnosti i ugrozio američke vojnike, kazni na sudu“, rekao je Pompeo.

Američki državni sekretar u subotu je tokom posete Ekvadoru razgovarao sa Leninom Morenom, predsednikom te altinoameriike države u čijoj je ambasadi u Londonu Asanž donedavno imao utočište.

Britanski zvaničnik Alen Dankan je, prilikom nedavne posete Ekvadoru, rekao da Asanž neće biti izručen zemlji u kojoj mu preti smrtna kazna. Amerika je optužila Asanža za špijunažu i zatražila njegovo izručenje, a saslušanje u vezi s tim zahtevom bi trebalo da bude održano tek krajem februara iduće godine u Velikoj Britaniji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi