Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vida Petrović Škero, Snežana Andrejević i Dragan Đorđević novi članovi Komisije za žalbe Saveta za štampu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 07. 2019.

Izvor: Savet za štampu

Vida Petrović Škero, Snežana Andrejević i Dragan Đorđević novi članovi Komisije za žalbe Saveta za štampu

Vida Petrović Škero, bivša predsednica Vrhovnog suda i Snežana Andrejević, sudija Vrhovnog kasacionog suda u penziji, nove su članice Komisije za žalbe Saveta za štampu. Treći predstavnik javnosti u Komisiji u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Dragan Đorđević, predsednik Odbora za ljudska prava iz Niša, koji je i do sada bio član Komisije.

Nove članove izabrao je juče Upravni odbor Saveta za štampu, nakon sprovedenog javnog konkursa, na kojem je predloženo deset kandidata.

Komisija za žalbe Saveta za štampu, koja odlučuje o žalbama građana na sadržaje štampanih i onlajn medija, ima ukupno 11 članova.

Osim tri predstavnika javnosti, u Komisiji su i predstavnici četiri organizacije osnivača Saveta za štampu  - Asocijacije medija, Lokal presa, Udruženja novinara Srbije i Nezavisnog udruženje novinara Srbije, koji će biti izabrani do kraja leta.

Novi saziv Komisije za žalbe počeće da radi u septembru.

 

Upravni odbor Saveta za štampu

U Upravnom odboru Saveta za štampu su predstavnici Asocijacije medija, Lokal presa, Udruženja novinara Srbije i Nezavisnog udruženje novinara Srbije

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi