Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Junajted Grup: Hajka koju državni funkcioneri vode protiv nas nije zabeležena u Evropi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 06. 2019.

Izvor: Junajted Grup

Junajted Grup: Hajka koju državni funkcioneri vode protiv nas nije zabeležena u Evropi

Vlast u Srbiji ima samo jednu metu, a to je kompanija United Grupa. Hajka koju državni funkcioneri Srbije vodi protiv jedne privatne kompanije, koja je ujedno i jedan od najvećih stranih investitora u Srbiji, nije do sada zabeležena u Evropi.

Čitava državna mašinerija pokrenuta je samo da bi se sprečilo da građani Srbije budu objektivno informisani. Svakoga dana najviši predstavnici vlasti preko medija koje kontrolišu, prete vlasnicima i zaposlenima naše kompanije.

Ovaj javni linč, a vlast to više i ne krije, organizovan je isključivo zbog toga što u okviru United Grupe posluju televizije N1 i Nova S, koje se pridržavaju profesionalnih standarda. Istina, kritičko izveštavaje, debata, prognani su iz javnog prostora Srbije i zato svakodnevnom hajkom vlast našoj kompaniji šalje poruku da ćemo imati ozbiljne posledice u poslovanju, ako nastavimo da objektivno informišemo građane. Sloboda informisanja jedno je od osnovnih ljudskih prava i po povelji Ujedinjenih nacija usvojene davne 1948. godine, ali očigledno bez primene u Srbiji 2019. godine.

Godinama već traju pokušaji diskreditacije i zastrašivanja United Grupe. Kao po komandi utrkuju se funkcioneri vladajućih stranka ko će više neistina izneti o našoj kompaniji i zaposlenima. Sa pretnji se prešlo i na konkretne poteze protiv United Grupe, jer svuda gde je vlast procenila da može da nam nanosi poslovnu štetu, to i čini, na svim nivoima vlasti od najviše do lokalne.

 Prošlog meseca SBB je bio i na meti sinhronizovane akcije inspekcije rada. U istom danu i istom trenutku, tačno u 9 časova, u čak 44 poslovnice SBB ušli su inspektori sa nalozima za nadzor. Legitimisali su sve zaposlene, na šta po zakonu imaju pravo, ali i ispoljili agresiju za koju je jasno da su imali odobrenje, jer se ne može svrstati u profesionalno ponašanje. Nemamo podatak da je na bilo koju kompaniju u Srbiji, a koja se strogo pridržava zakona kao mi, izvršen ovakav inspekcijski «desant».

 Napadi su se nastavili novim iznošenjem neistina da «besplatno» koristimo infrastrukturu za kabl iako imamo legalne ugovore sa Elektrodistribucijom, Toplanama i Telekomom i za to plaćamo punu cenu, za šta posedujemo i ugovore.

 Pitamo se da li je vlast u Srbiji svesna da se jedan veliki strani investitor ne može nezakonito progoniti, a da to bude bez posledica. United Grupa će zbog nezakonitih postupaka vlasti Srbije prema našoj kompaniji, pokrenuti pravne postupke u Srbiji i Evropskoj Uniji kako bi se zaštitila od neargumntovanih napada i sprečila dalje nanošenje štete kompaniji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi