Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Skupljanje potpisa za ograničavanje rijaliti programa 25. juna ispred REM-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 06. 2019.

Izvor: Danas

"U ime kulture": Gde je nestala dečja televizija?

Skupljanje potpisa za ograničavanje rijaliti programa 25. juna ispred REM-a

U utorak 25. juna ispred REM-a u okviru kampanje „U ime kulture“ u kojoj se skupljaju 30.000 potpisa u periodu od 23. do 29. juna za zakon za ograničavanje rijaliti programa i uvođenje pola sata dečjeg kulturnog programa i programa za maloletnike biće održan performans i predata žalba povereniku za zaštitu informacija od javnog značaja.

Kako u saopštenju navode organizatori iz „U ime kulture“ na taj korak su se odlučili jer REM u zakonskom roku od 15 dana nije dostavio dokumentaciju sa informacijama na osnovu čega su televizije PINK i HAPPY dobile dozvolu.

Posebno se ističe da je svojevremeno HAPPY dozvolu za rad kao televizija sa dečjim programom, a da toga programa nema ni u tragovima. Prema istraživanju iz 2017. godine udeo kulturnog programa na tri televizije sa nacionalnom pokrivenošću bio je 0 odsto.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi