Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Oko 1.600 Rusa na protestu protiv „policijskog despotizma“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 06. 2019.

Izvor: Danas

Oko 1.600 Rusa na protestu protiv „policijskog despotizma“

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije saopštilo je da je oko 1.600 ljudi bilo na protestu u Moskvi koji su organizatori najavili kao protivljenje policijskom despotizmu i zalaganje za slobodne medije, prenosi N1.

Skup je, kako navode, podstaknut nedavnim hapšenjem i postupkom protiv istraživačkog novinara Ivana Golunova, koji je uhapšen 6. juna pod optužbama za prodaju droge.

Novinar je u međuvremenu oslobođen, ali je hapšenje izazvalo ogorčenje među novinarima širom Rusije.

Kao izveštač portala „Meduza“, Golunov je postao poznat po istraživanju korupcije među najvišim gradskim i drugim zvaničnicima u Moskvi.

Kako prenosi Beta, grupa OVD-info koja nadgleda hapšenja u Rusiji saopštila je da je policija uhapsila oko 400 učesnika tog neodobrenog skupa.

Ruski novinari i aktivisti tvrdili su i pre i posle hapšenja Golunova 6. juna da mu je drogu podmetnula moskovska policija.

Advokat Golunova je izjavio da je on prebijen u pritvoru. Ruske vlasti su u utorak načinile za njih redak korak i objavile da su optužbe protiv Golunova odbačene jer su bile pogrešne.

Predsednik Rusije Vladimir Putin otpustio je potom dva visoka policijska zvaničnika.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi