Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RTV signal uskoro s Mišeluka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 05. 2019.

Autor: S. M. Izvor: Dnevnik

Sedam decenija od osnivanja Radio Novog Sada

RTV signal uskoro s Mišeluka

Centralna proslava jubileja, 70 godina od osnivanja Radio Novog Sada, prvog medija pokrajinskog javnog servisa, održaće se krajem godine u našem novoizgrađenom domu na Mišeluku, najavilo je rukovodstvo RTV-a na nedavno održanoj konferenciji za medije.

Prvi signal sa Mišeluka biće pušten 25. novembra ove godine, gotovo na isti dan kad je pre 70 godina bilo svečano otvaranje rečima: „Ovde Radio Novi Sad, na talasnoj dužini 212,4 metra“.

Redovan program tada je emitovan na pet jezika - srpskohrvatskom, mađarskom, slovačkom, rusinskom i rumunskom, a danas se emituje na čak 16 jezika.

Sonja Kokotović Zečević, direktorka programa RTV-a istakla je da Radio-televizija Vojvodine ide putem javnog interesa: „Programski koncept naše kuće je da na svim televizijskim, radijskim i veb platformama odgovori potrebama slušalaca, gledalaca i čitalaca svih naših medija, dvadeset četiri časa dnevno, a to je podvig za sebe, bez obzira da li je u pitanju jedan ili šesnaest jezika na koliko se proizvodi, odnosno, distribuira program RTV-a”.

Glavni i odgovorni urednik Prvog programa Televizije Nenad Baćić napomenuo je da ovaj jubilej znači da iza njih stoji 70 godina radijskog i 44 godine televizijskog iskustva, znanja i snalažljivosti i da će se to najbolje osetiti kad puste signal 25. novembra iz nove zgrade na Mišeluku, a u međuvremenu u godini jubileja, RTV ima u planu niz aktivnosti, poput snimanja javnih radijskih emisija i izdavanja monografija.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

24.05.

2019.

Realan [neregistrovani] u 14:04

Ah

Još jedan "sjajan" rezultat, "nikada bolji u istoriji"! Mišeluk, mesto na kome se nalaze tone radiokativnog uranijuma iz kasetnih bombi.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi