Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Prijava REM-u zbog nasilja u rijaliti programu TV Pink
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 04. 2019.

Autor: Beta Izvor: N1

Prijava REM-u zbog nasilja u rijaliti programu TV Pink

Regulatornom telu za elektronske medije (REM) je, u okrivu kampanje U ime kulture, predata prijava "zbog novog nasilja" na Televiziji Pink, u rijalitiju Zadruga, i zahtev da se dostavi objašnjenje na osnovu čega su ta televizija i TV Hepi dobili nacionalne frekvencije.

Predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović, koji je predao te akte, rekao da to već četvrto obraćanje REM-u iz sličnih razloga, zbog emisija te dve televizije, ali da nije bilo odgovora.

On je najavio da će se nastaviti sa takvim obraćanjima, ali da je moguće i da će se kombinovati pravni i aktivistički pristup.

"Često se ističe da su te televizije privatne, ali nacionalna frekvecija nalaže da se vodi računa o javnom interesu", rekao je Manojlović, navodeći da nije za zabranu rijalitija, već govori o sadržaju programa televizija sa takvom frekvencijom.

Zajedno sa ovim Udruženjem za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, REM-u su se obratiti i ostali učesnici kampanje U ime kulture i to Srbija u pokretu i više drugih udruženja.

Ispred ulaza u REM izveden je performans. Na konopcu su okačeni pojedini odevni predmeti koji bi simbolično trebalo da pokažu da se u rijalitiju gleda "prljav veš" i zatim zamenjeni fotografijama uglednih umetnika, kao nešto sasvim suprotno.

Preko zvučnika je emitovan deo iz, kako je rečeno, Zadruge u kojem se čuju svađa i uvrede.

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi