Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Predstavnici protesta dali zahteve RTV, šta kaže Koprivica?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 03. 2019.

Izvor: Tanjug

Predstavnici protesta dali zahteve RTV, šta kaže Koprivica?

Predstavnici protesta "1 od 5 miliona" u Novom Sadu predali su jutros zahteve poslovodstvu Radio-televizije Vojvodine, koji se odnose na rad i izveštavanje te javne medijske ustanove o protestima i svim drugim događajima od interesa za građane.

Oni su se sastali sa direktorom RTV Miodragom Koprivicom i predstavnicima rukovodstva te medijske kuće.

Kako su saopštili, od RTV Vojvodine se traži da u centralnoj informativnoj emisiji, Dnevniku u 17. 00 časova, omogući njihovim učesnicima da predstave svoje zahteve, kao i da budu realizovane emisije u kojima će pod istim uslovima, kao i predstavnici vlasti, redovno učestvovati i predstavnici protesta, opozicione političke i druge organizacije.

Rukovodstvo Radio-televizije Vojvodine je najavilo da će se o zahtevima izjasniti u roku od tri dana, navodi se u saopštenju.

Direktor RTV Miodrag Koprivica potvrdio je da je primio pisane zahteve predstavnika protesta, ali ističe da se nisu saglasili oko teme izveštavanja i ocenama o tome kako je RTV informisala o protestima.

"To ne znači da te razgovore ne treba da nastavimo. Ali, mi ovde imamo 28 strana teksta o tome kako je RTV i u kom vremenu izveštavala o protestima", rekao je Koprivica.Delove tih zahteva, kaže Koprivica, RTV smatra "pritiskom na uređivačku politiku javnog medijskog servisa".

"To su pre svega zahtevi o minutaži u centralnim informativnim emisijama koje bi bile posvećene protestima. Rukovodstvo RTV ne bi volelo da neko na svom putu ka vlasti, pogazi javni medijski servis. Mi to nećemo dozvoliti nikome, mi branimo nezavisnost naših urednika, ja kao direktor imam odgovornost za osnovni proizvod, a to je program, a glavni i odgovorni urednici odgovaraju za svoji program i to im niko ne može uskratiti", rekao je Koprivica.

Direktor RTV kaže da je svestan da je "deo građana nezadovoljan načinom na koji RTV izveštava o protestima", te da rukovostvo RTV nije "gluvo i slepo pa da to ne vidi".

"Mi ćemo sve analizirati, daćemo odgovor i videćemo na čemu smo", rekao je Koprivica.

Predstavnici protesta insistiraju na tome da nije reč o političkim zahtevima, već se oni tiču poštovanja zakona i profesionalnih standarda u radu javnog medijskog servisa.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi