Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Jugoslav Ćosić: Kampanja državnih funkcionera protiv N1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 03. 2019.

Autor: Beta, Danas Izvor: N1

Jugoslav Ćosić: Kampanja državnih funkcionera protiv N1

Programski direktor televizije N1 Jugoslav Ćosić izjavio je da veoma ozbiljno shvata sve pretnje upućene televiziji i zaposlenima "posebno zato što dolaze od predstavnika vlasti i države".

Ćosić za list Danas navodi da će se zbog toga obratiti svim relevantnim međunarodnim institucijama, kao i da advokatski tim N1 priprema prijave protiv svih koji pozivaju na linč novinara N1.

Napadi i pretnje počeli su nakon izveštavanja N1 sa protesta "Jedan od pet miliona" kad su demonstranti ušli u zgradu Radio televizije Srbije. Članovi Vlade Srbije su izveštvanje N1 s tim u vezi ocenili kao "skandalozan, licemeran, ali i anticivilizacijski".

"Vodi se snažna, dirigovana kampanja protiv N1. Njom se direktno ugrožava bezbednost novinara naše kuće i to je u celoj priči najtragičnije. Kad krenu ovakve kampanje, posledice je nemoguće predvideti. Iskustvo na žalost govori da one uvek vode do fizičkog ugrožavanja novinara i njihove bezbednosti", izjavio je Ćosić.

Smatra da su napadi usmereni ka tome da se novinari obeshrabre da rade svoj posao profesionalno.

"Mediji postoje da bi radili upravo ono što mi radimo - da bi prenosili događaje i izveštavali. Optužbe da mi podržavamo nasilje i da podržavamo proteste samo zato što radimo svoj posao čista su zamena teza", ističe Ćosić.

On konstatuje da do N1 stiže stotine pretnji dnevno i ocenjuje da dok se kampanja protiv N1 vodi od strane države neće stati ni pretnje na društvenim mrežama.

"Obratićemo se OEBS-u, Evropskoj komisiji, svim pregovaračima oko poglavlja u kojima se nalaze mediji, specijalnom izvestiocu za Srbiju, komesaru za proširenje, Evropskoj federaciji novinara i Reporterima bez granica", poručio je Ćosić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi