Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Počela serija radionica u okviru Evropske nedelje medijske pismenosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 03. 2019.

Izvor: Ministarstvo kulture i informisanja

Počela serija radionica u okviru Evropske nedelje medijske pismenosti

U okviru Evropske nedelje medijske pismenosti Ministarstvo kulture i informisanja počelo je sa realizacijom radionica pod nazivom “Jedan školski čas za medijsku pismenost” koje drži rukovodilac u Sektoru za međunarodnu saradnju Maja Zarić.

Prva je održana učenicima 4. razreda Pravno-poslovne škole, dok će danas i narednih dana detaljnije o medijskoj pismenosti i njenom značaju saznati učenici Gimnazije „Patrijarh Pavle“, Osnovne škole Vladislav Ribnikar, kao i deca u Predškolskoj ustanovi “Baby palas Anđela” i vrtiću “Mali suncokreti”.

Deca i mladi ljudi su u prilici da diskutuju o medijskim navikama, medijskim sadžajima, ali i da saznaju koje veštine treba izgraditi za pravilno razumevanje medija i informisanja.

Ministarstvo kulture i informisanja intenzivno se zalaže za razvoj medijske pismenosti. Taj pojam uveden je u dva medijska zakona i dva zakona o obrazovanju, a u cilju sistemskog uređenja ove oblasti u toku je izrada Priručnika za unapređenje i razvoj medijske pismenosti u preduniverzitetskom obrazovanju.

Medijska pismenost je integracija znanja i veština koje omogućavaju ljudima da pristupe medijima, shvate i kritički vrednuju različite aspekte medija i medijskih sadržaja, kao i da odgovorno komuniciraju u raznovrsnim medijskim kontekstima.

Evropske nedelje medijske pismenosti se obeležava do 22. marta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi