Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Odluka o slučaju Brankice Stanković
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 07. 2010.

Izvor: Blic

Odluka o slučaju Brankice Stanković


Danas odluka o žalbi pred Apelacionim sudom

Beograd - Apelacioni sud u Beogradu razmatraće danas žalbu tužilaštva povodom odbacivanja optužnice protiv šestorice navijača Partizana koja ih tereti za ugrožavanje bezbednosti novinarke Brankice Stanković 16. decembra prošle godine na fudbalskoj utakmici Partizan - Šahtjor.

Sudsko veće Prvog osnovnog suda, kojim je predsedavala sudija Jelena Milinović, odbacilo je 22. aprila optužnicu i oslobodilo šestoricu navijača optužbe za ugrožavanje sigurnosti novinarke Televizije B92. Prema obrazloženju rešenja sudije Milinović, „u radnjama optuženih za koje se terete nema elemenata krivičnih dela ugrožavanje sigurnosti i nasilničkog ponašanja, već eventualno krivičnog dela uvrede koje se goni po privatnoj tužbi“.

Posle razmatranja žalbe, Apelacioni sud može da ukine rešenje i naloži suđenje, a može i da ga potvrdi. Ministarstvo pravde je iniciralo postupak pred Visokim savetom sudstva za razrešenje sudije Milinović, koja je nedavno oslobodila jednog taksistu od optužbe za bludne radnje. Inače, protiv 11 navijača Partizana pokrenuta je istraga zbog sumnje da su sa tribina ugrozili sigurnost novinarke Brankice Stanković skandirajući „Opasna si kao zmija, proći ćeš kao Ćuruvija“.

Optužnica je podignuta protiv Gorana Klještana, Aleksandra Perišića, Milana Gudovića, Dragana Đurđevića, Nemanje Odalovića i Nemanje Bogdanovića zbog ugrožavanje sigurnosti i nasilničkog ponašanja, dok je tužilaštvo odustalo od krivičnog gonjenja Aleksandra Koprivice, Aleksandra Ivanovića, Miloša Živančevića, Dragutina Baraća i Bojana Glišovića.
Tanjug

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi