Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Prijave protiv Pinka, Košave i RTS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 06. 2010.

Izvor: Danas

Prijave protiv Pinka, Košave i RTS-a


RRA najavila prekršajne postupke protiv emitera


Beograd - Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) doneo je odluku da se protiv televizije Pink pokrene prekršajni postupak zbog sadržaja u rijaliti programu Farma koji mogu da škode fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju dece i omladine, rečeno je Danasu u RRA.

„Nakon ranije intervencije Saveta RRA televizija Pink je uložila vidljiv napor da program Farma uskladi sa važećim propisima i posle toga nisu zabeleženi teži prekršaji Zakona o radiodifuziji niti Kodeksa ponašanja emitera, ali je odluka o pokretanju prekršajnog postupka doneta zbog ranijih neprihvatljivih ekscesa u programu televizije Pink koja emituje ovaj rijaliti program“, navode u RRA. Zbog ovog prekršaja, odlučeno je da se pokrene postupak i u slučaju emisije Luda kuća televizije Košava.

Protiv Radio-televizije Srbije RRA će podneti prekršajne prijave zbog emitovanje reklama za pivo, što je dozvoljeno jedino u vremenskom intervalu od 18 do 6 časova. Reč je o oglasnim sadržajima koji se na RTS-u emituju neposredno pre prenosa utakmica Svetskog prvenstva u fudbalu.

U RRA navode prijave sudiji za prekršaje biće podnete i protiv svih nacionalnih emitera kod kojih su zabeleženi prekršaji Zakona o oglašavanju.

B. C.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi