Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Prekinut štrajk radnika RTV Priština
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 05. 2010.

Izvor: RTS

Prekinut štrajk radnika RTV Priština


Radnici RTV Priština prihvatili predlog generalnog direktora RTS-a Aleksandra Tijanića i odlučili da prekinu štrajk glađu. Radnicima će se odmah isplatiti zaostale zarade iz sredstava RTS-a. Nastavlja se obustava rada uz poštovanje minimuma procesa rada.

Na današnjem zboru u Mitrovici, radnici Radio-televizije Priština prihvatili su predlog generalnog direktora RTS-a Aleksandra Tijanića i odlučili da prekinu štrajk glađu.

Dogovoreno je da se radnicima odmah isplate zaostale zarade i to iz sredstava RTS, jer Vlada Srbije, i pored dogovora, već pet meseci ne ispunjava preuzete finansijske obaveze prema radnicima RTV Prištine koji su na socijalnom programu RTS-a, navodi se u saopštenju iz Kabineta generalnog direktora RTS-a.

Kako je odlučeno na zboru, štrajk glađu je prekinut, ali obustava rada nastavlja se uz poštovanje minimuma procesa rada. Ovakav oblik protesta trajaće sve dok Vlada Srbije ne reši pravni status, stabilno finansiranje i funkcionisanje srpskih medija na Kosovu i Metohiji.

Pošto je Vlada već dostavila predlog budućeg statusa srpskih medija na Kosovu i Metohiji, očekuje se da, posle razmatranja detalja, radnici prihvate sporazum, prekinu štrajk i započnu rad u novouspostavljenoj mreži srpskih medija u kojima će raditi 152 zaposlenih u Gračanici, Šilovu, u "RTV Most" i Radio Mitrovici, saopšteno je iz Kabineta generalnog direktora RTS-a Aleksandra Tijanića.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi