Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  HRT otpušta 500 radnika?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 08. 2010.

Izvor: RTS

HRT otpušta 500 radnika?

Pretpostavlja se da će novim planom restruktuiranja HRT biti otpušteno oko 500 zaposlenih i to najviše tehničara i administrativnih radnika. Čelnici HRT-a još nisu izašli sa tačnim brojkama.



Do kraja ove godine, Hrvatska radio televizija bi od ukupno 3.500 stalno zaposlenih, trebala da otpusti najmanje 500 i to najviše u tehnici i administraciji.

Prema pisanju "Jutarnjeg lista", plan restruktuiranja HRT-a biće objavljen krajem septembra, ali se u javnosti već barata informacijama o otkazima i nagađa da će novinari pri tome ipak biti bolje sreće, odnosno manje zastupljeni pri odlasku u Zavod za zapošljavanje.

Moguće otpuštanje dela tehničara tumači se razvojem novih tehnologija koje smanjuju broj radnih mesta. Informacije o 600 otkaza, demantovao je vršilac dužnosti generalnog direktora HRT Josip Popovac.

"Na planu restrukturiranja radi se svakodnevno, pa su neophodni i neki rezovi, ali je neozbiljno govoriti o čemu se tačno radi dok plan ne bude sasvim gotov", rekao je Popovac.

Ipak, ostavlja se mogućnost da se, zbog prelaska na digitalni signal koji će do oktobra biti emitovan u celoj zemlji, u HRT otvore neka radna mesta.

I HRT je kao i ostala javna preduzeća obuhvaćena nalogom vlade da se broj zaposlenih smanji za pet odsto, ali na zapošljavanje u HRT utiču i veliki gubici ove TV i radio kuće, kao i ocena javnosti da je tamo zaposleno previše ljudi, kako zaposlenih, tako i honoraraca čiji se broj ipak smanjuje, a koji su i u pogledu plaćanja u mnogo težoj situaciji.

HRT bi bila pogođena i ukidanjem TV pretplate koja sada iznosi desetak evra, a što kao uslov za ulazak traži EU.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi