Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zaposleni u Dnevnik holdingu najavljuju nove proteste
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 12. 2009.

Izvor: Danas

Zaposleni u Dnevnik holdingu najavljuju nove proteste

Odbori sindikalnih organizacija zaposlenih u zavisnim preduzećima Dnevnik Holdinga AD, na osnovu potpisa većine zaposlenih, doneli su odluku da ponovo stupe u proteste.

Odluke koje su donesene na zajedničkom sastanku upravnog odbora Dnevnik Holdinga AD, predstavnika Izvršnog veća Vojvodine i rukovodstva Dnevnik Holdinga nisu ispoštovane do roka koji je određen - 7. decembra, a bili su uslov obustave protesta, navodi se u saopštenju Odbora sindikalne organizacije zaposlenih Dnevnik Holding AD.

Kako piše u saopštenju, nisu ispunjeni sledeći štrajkački zahtevi: nije isplaćena treća od tri dogovorene zarade, nije formirana radna grupa za pronalaženje rešenja za probleme, među kojima su isplata dve zarade u decembru, povezivanje staža za period od 1. januara 2005. do 30. juna ove godine, povezivanje staža zaposlenima od 1. jula do 31. decembra ove godine i pitanje kada će zaposleni dobiti zdravstveno osiguranje koje teče od 1. januara naredne godine.

Ukoliko ne dobiju odgovor i predlog za rešenje navedenih problema, zaposleni su najavili da će stupiti u štrajk glađu od sutra u 12 časova u holu Dnevnika.

R. D.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi