Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nagrada u Kanu za “Hronike pretnji”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 06. 2014.

Autor: J. Č. Izvor: Politika

Nagrada u Kanu za “Hronike pretnji”

Agencija Saatchi&Saatchi nagrađena je na festivalu u Kanu priznanjem „Bronzani lav” za kampanju „Hronike pretnji”, realizovanu u saradnji sa Komisijom za istraživanje ubistava novinara i Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

Cilj međunarodnog projekta bio je podsticanje javne debate i definisanja metode efikasne zaštite novinara koji su gotovo svakodnevno izloženi različitim vidovima diskriminacije, agresije i nasilja. Komisija za istraživanje ubistava novinara pored rada na utvrđivanju ko je naredio ubistva novinara u Srbiji, želela je i da podigne svest o tome da je apsolutno nedopustivo nasilje nad medijskim radnicima, rekao je povodom nagrade Veran Matić, predsednik ove komisije.

– Srećni smo što su rezultati koji su postignuti podizanjem prve optužnice za ubistvo Slavka Ćuruvije opravdali ideju formiranja Komisije, kao i zbog toga što je nagrada „Bronzani lav” pokazala punu posvećenost i kreativnost utretiranju ove teme i kada je reč o medijskoj prezentaciji ovog važnog globalnog pitanja – izjavio je Matić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi