Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Supruga Luke Pejovića daje alibi za ubistvo Ćuruvije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 02. 2014.

Autor: V. Z. C. Izvor: Blic

Supruga Luke Pejovića daje alibi za ubistvo Ćuruvije

U nastavku saslušanja za ubistvo vlasnika „Dnevnog telegrafa“, danas će biti saslušana Biljana Pejović, koja će dati alibi za pokojnog supruga Luku.

Za danas bi trebalo da iskaz da i Jelena Ćuruvija, ćerka ubijenog novinara.

Pejovića je 2003. na fotogra fiji jedan od svedoka označio kao eventualnog ubicu Slavka Ćuruvije. Istražitelji iz policije i tužilaštva, koji su proveravali da li je on jedan od dvojice napadača, došli su do podataka i svedoka koji su otkrili da je on u vreme ubistva Ćuruvije, na Uskrs 11. aprila 1999, bio u jednom beogradskom restoranu.

Nikšićanin Pejović je ubijen 5. decembra 2000, nakon što je policijska jedinica „Poskok“ pokrenula istragu o ubistvu Ćuruvije i kada je otkriven dosije „Ćuran“ o tome kako je DB pratio novinara pred ubistvo.

Za ubistvo Ćuruvije, tadašnji šef DB-a Radomir Marković (68) osumnjičen je kao naredbodavac, Milan Radonjić (54) kao organizator, Ratko Romić (51) kao saučesnik i ubica Miroslav Kurak (43).

Prvi put svedoči bivši šef DB

U četvrtak je planirano da svedoče bivši šef DB-a Jovica Stanišić i njegov zamenik Franko Simatović. Oni nikada nisu saslušani o ubistvu Ćuruvije. U ranijoj istrazi 2008. Simatović je odbio da svedoči, tvrdeći da ne može da stigne zbog obaveza prema Haškom tribunalu, gde mu se sudilo za ratne zločine.

Inače, Simatović je kum Miroslava Kurka.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi