Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  U Beogradu konferencija Saveta Evrope o slobodi izražavanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 11. 2013.

Izvor: Tanjug

U Beogradu konferencija Saveta Evrope o slobodi izražavanja

Ministri za medije i informisanje iz 47 država članica Saveta Evrope sastaće se u Beogradu 7. i 8. novembra na konferenciji koja će biti posvećena unapređenju zaštite slobode izražavanja u Evropi.

Konferenciju pod nazivom "Sloboda izražavanja i demokratija u digitalno doba: Mogućnosti, prava, obaveze" organizuje Savet Evrope u saradnji s Ministarstvom kulture i informisanja Srbije.

Učesnici konferencije razgovaraće o mogućnostima i izazovima za slobodu izražavanja i druga ljudska prava u vezi sa Internetom, saopštila je Služba SE za komunikacije.

Jedna od tema biće i stalni problem nasilja nad novinarima i sprečavanje njihovog zastrašivanja i uznemiravanja.

Učesnici će razmotriti i prava i obaveze novinara, blogera, uzbunjivača i aktivista za ljudska prava, kao i akcije u cilju unapređenja pluralizma, raznolikosti i kvalitetne promene medijskog pejzaža.

Drugi dan konferencije biće posvećen načinima suzbijanja rastućeg fenomena govora mržnje na Internetu na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Konferenciju će 7. novembra ujutru u hotelu "Metropol" otvoriti premijer Srbije Ivica Dačić i generalni sekretar SE Torbjern Jagland.

Među govornicima će biti komesar SE za ljudska prava Nils Muižnieks, specijalni izvestilac za unapređenje i zaštitu prava na slobodu mišljenja u UN Frenk La Ri, predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović i generalna direktorka Evropske RTV unije Ingrid Deltanr La Ri.

Na konferenciji će učestvovati i predstavnici civilnog društva, medija, privrednici i drugi.

Očekuje se da će ministri poslednjeg dana konferencije usvojiti političku deklaraciju i nekoliko rezolucija u kojima će biti predstavljen plan za budući rad SE na polju slobode izražavanja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi