Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nikola Mirkov: Otišao je veliki novinar
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 10. 2013.

Izvor: RTS

Nikola Mirkov: Otišao je veliki novinar

Aleksandar Tijanić je bio brzomislen, izuzetno duhovit i vešt polemičar, kaže direktor Televizije Beograd Nikola Mirkov. Tijanićevim odlaskom otišao je veliki novinar, ocenio je Mirkov.

 

Direktor Televizije Beograd Nikola Mirkov rekao je u Dnevniku RTS-a da je Aleksandar Tijanić bio brzomislen, izuzetno duhovit i vešt polemičar.

Mirkov je istakao da mu predstavlja veliku čast to što je Tijanić prvu rubriku na televiziji objavio u vreme kada je on bio glavni urednik zabavno-rekreativnog programa. Kako kaže, toga se rado seća.

"Pamtiću činjenicu da smo se ogledali u njegovim vrlinama, saobražavali njegovim vrlinama i negde prilagođavali onome što smo smatrali manama", rekao je Mirkov.

"Bio je metronom za naše svakodnevne aktivnosti, stalni probni kamen kada o nečemu odlučujemo i siguran sam da se njegovim odlaskom ne završava samo jedna epoha, nego sa scene odlazi jedinstveni slučaj", istakao je Mirkov.

Govoreći o saradnji sa Tijanićem, Mirkov je rekao da su čak i onda kada se nisu slagali znali da izvuku neku zajedničku poruku.

"Zgranut sam, ovo nisam očekivao. Znao sam da će RTS biti u teškim okolnostima kada ode Tijanić. Mislio sam da će to biti u maju, i razmišljao o tim svojim danima, to je mesec dana u kojem je trebalo da ga ovde nadživim", rekao je Mirkov.

Mirkov je ocenio da je Tijanićevom smrću "otišao jedan veliki novinar, jedan samosvojni čovek, jedan zanimljivi kreator".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi