Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Političko uslovljavanje za smenu Aleksandra Tijanića je skandal
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 05. 2009.

Izvor: Pres

Političko uslovljavanje za smenu Aleksandra Tijanića je skandal


BEOGRAD - Ako je zaista, kao što je poslanik LDP Zoran Ostojić rekao u Skupštini, uslov ulaska njegove stranke u vlast u Beogradu sa DS i SPS bio smena generalnog direktora RTS Aleksandra Tijanića, onda svi mi u Srbiji možemo da budemo ponosni što se to nije dogodilo. Jer čak i da je bilo pokušaja uslovljavanja, oni nisu rezultovali bilo kakvim promenama, kaže za naš list Goran Karadžić, zamenik predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije.

On ističe da se RRA, kojoj će kolegijum RTS podneti dokaze o ovoj aferi, „neće praviti da je se sve to ne tiče“ i da će Agencija reagovati u skladu sa zakonom.

- Da je Tijanić smenjen i da su razlozi za smenu sada obelodanjeni, to bi bio skandal. Ipak, nije na RRA da se bavi time da li je bilo političkih dilova, jer u Zakonu o radiodifuziji, na osnovu koga radimo, nema termina politički dil -govori Karadžić.

Predsednik NUNS Nadežda Gaće ističe da nije upoznata s celim slučajem.

Predsednik UNS Ljiljana Smajlović kaže da pravi problem nije u tome što se jedna opoziciona stranka ne obazire na zakone i evropske standarde u medijskoj sferi, već što vlast u Srbiji i dalje veruje da je „normalno i legitimno“ da svaka nova vlast smenjuje urednike i direktore srpskih medija.

- Trenutna vlast je to trijumfalno nagovestila još u izbornoj noći, i tako se i ponašala. Nije onda čudo što stranke koje imaju neki ucenjivački kapacitet, kao što je slučaj sa LDP, od svojih potencijalnih partnera traže glave novinara i urednika. Kolegijum RTS s pravom protestuje protiv javno objavljene namere LDP da uceni DS i tako izdejstvuje smenu prvog čoveka RTS - napominje predsednica UNS.

S. D.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi