Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tijanić traži kaznu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 05. 2009.

Izvor: Večernje novosti

Tijanić traži kaznu


BURA koja se oko prvog čoveka RTS Aleksandra Tijanića podigla u Skupštini prošle srede, još se ne stišava. Kako "Novosti" saznaju, Tijanić će u ponedeljak poslati pismo Slavici Đukić-Dejanović u kome će tražiti njenu hitnu reakciju na optužbe koje je u parlamentu na račun direktora javnog servisa izneo poslanik LDP Ivan Andrić.

On je Tijanića nazvao "ratnim zločincem i huškačem". Zbog toga će, saznajemo, direktor RTS zahtevati da predsednica parlamenta Andriću izrekne adekvatnu kaznu, jer je "zloupotrebio parlament".

Ukoliko izostane reakcija Đukićeve i Andrićevo izvinjenje, Tijanić će podneti privatnu tužbu protiv funkcionera LDP i zahtevaće da mu bude ukinut poslanički imunitet. Teške reči na račun Tijanića pale su prilikom rasprave o izmenama Zakona o radiodifuziji. Tada je nekoliko stranaka, među kojima su i Nova Srbija i LDP, postavilo pitanje dalje opravdanosti Tijanićevog ostanka na čelu RTS.

Tom prilikom, poslanik LDP Zoran Ostojić i zvanično je potvrdio ono o čemu se naveliko brujalo u političkim kuloarima prilikom formiranja vlasti u Beogradu: da je jedan od uslova ulaska njegove stranke u vlast sa DS-om i SPS-om bio i smena Aleksandra Tijanića.

Kolegijum RTS već je obavestio Evropsku radiodifuznu uniju da je LDP priznala da su, mimo srpskih zakona i evropske regulative, uslovljavali političku saradnju sa vladajućom koalicijom personalnim i programskim promenama u medijskom javnom servisu Srbije.

Evropska radiodifuzna agencija, tvrde u RTS, odlučila je da o celom slučaju raspravlja na kongresu sledećeg meseca u Kopenhagenu. Predstavnici vladajuće koalicije za sada ne komentarišu Ostojićeve tvrdnje da je bilo ovakve političke trgovine sa LDP prilikom formiranja vlasti u prestonici.

Na pitanje "Novosti" da otkrije kada i s kim je pregovarano oko smene Tijanića, i šta je LDP-u konkretno obećano, Ostojić je kratko prokomentarisao: - LDP nije u Vladi Srbije. Da jeste, Tijanić ne bi bio direktor medija u kome ima državnog kapitala. Sve što sam o tome imao da kažem, rekao sam u Skupštini. I nikakve izjave za medije o tome nisam davao.

Danijela Milinković

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi